За втора поредна година керванът на Формула 1 се пренася

...
За втора поредна година керванът на Формула 1 се пренася
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Гран При на Маями, сериозна битка за първото място

За втора поредна година керванът на Формула 1 се придвижва в Южна Флорида за конкуренцията за Гран При на Маями, първата от общо три визити в Съединени американски щати този сезон. 

От полпозишъна петата съществена конкуренция за годината започна Серхио Перес, който през днешния ден ще може за първи път в своята кариера да завоюва две следващи надпревари. Мексиканецът победи в Гран При на Азербайджан преди седмица, където той завоюва и спринта.

Перес направи превъзходен старт и не разреши на преследвачите да го приближат. Алонсо и Карлос Сайнц също последваха неговия образец. 

Макс Верстапен стартира внимателно, само че след единствено няколко обиколки към този момент съумя да се изкачи до 6-тото място. След нови две изпреварвания против Джордж Ръсел и Пиер Гасли международният първенец към този момент се изкачи до четвъртата позиция. След промяната на гумите нидерландецът съумя да се залепи зад своя съотборник. 

Перес спря в бокса и това докара до промяна на водачеството, до момента в който Верстапен спря чак след 33 обиколки, а двамата водачи на Ред Бил бяха надалеч напред. Трети продължаваше да се движи Фернандо Алонсо, който се опитваше да отблъсне офанзивите на Карлос Сайнц. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР