За втора поредна година групата на българските медиите в Австрия

...
За втора поредна година групата на българските медиите в Австрия
Коментари Харесай

За втори път се провежда Информационен ден на българите във Виена

За втора поредна година групата на българските медиите в Австрия организира информативен ден за сънародниците ни там. Безплатни семинари, съвещания и завързване на скъпи контакти - това са главните акценти на събитието. Домакин този път е Постоянното посланичество на Република България към Организация на обединените нации, ОССЕ и другите интернационалните организации във Виена. Събитието ще се организира на 11 ноември от 10:00 до 17:00 часа.


На миналогодишното издание на събитието в Българския културен институт във Виена " Дом Витгенщайн " уредниците са привлекли близо 400 посетители. Тази година се надяват да усилят този брой.
" Целта е да повишим информираността измежду българите във Виена и изобщо в Австрия, защото напоследък се вижда, че те стават все по-често жертви на измамници, които злоупотребяват с тяхното неведение и доверие. Целта ни е да представим експертно мнение и информация гратис. Искаме да помогнем при ориентацията в непознатата конюнктура, по този начин се стремим да улесним интеграцията на нашите сънародници в Австрия. "
Това споделя Иван Карчев, един от уредниците на събитието. От близо 10 години той продуцира българско телевизионно и радиопредаване, които биват предавани в австрийския ефир.
" Опитваме се да изградим една постоянна и мощна българска общественост, която познава и пази своите права в непознатата страна. Гласът на една сплотена общественост се чува елементарно и по този начин всеки нейн член бива защитен от неточности и предпазен от злоупотреби ", прибавя Карчев
Над 20 компании и специалисти ще вземат участие в събитието. Те ще споделят своето ноу-хау и опита си в сферите, в които работят и се осъществят - от правните до застрахователни и счетоводни услуги. Един от участниците е и Нина Василева-Занешев. Тя се занимава с професионални съвещания и административна помощ на чужденци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР