За втора поредна година е генерален партньор на конкурса за

...
За втора поредна година е генерален партньор на конкурса за
Коментари Харесай

Инвестбанк“ АД отново подкрепи конкурса за съвременно българско изкуство MOST

За втора поредна година е общоприет сътрудник на състезанието за модерно изкуство MOST. Целта на самодейността е да насърчи новаторството и да подкрепи български актьори от страната и чужбина да покажат творчеството си и да получат професионална реализация на локално и интернационално равнище.

Проектът се осъществя взаимно с изложба Vivacom Art Hall Oborishte 5, където на 12 юли бе открита заключителна галерия на петимата финалисти, един от които бе определен от " Инвестбанк " АД. В случая това е Константина Живова, за която ще бъде проведена независима галерия в хотел Феста София, а след това ще се работи по основаването на разнообразни взаимни изобретателни планове.

" Щастлива съм, че за поредна година сме част от тази прелестна самодейност, тъй като за изкуството би трябвало се приказва, да се демонстрира и да намира мястото си допълнително домове. Има една фраза на Хипократ, остаряла колкото света, а точно, че " животът е къс, изкуството - постоянно ". Банално е, само че точно изкуството е това непреходно и трайно богатство, което можем да завещаем на поколенията след нас и посредством него те да се допрян до нашата реалност, усещания, усеща и страсти. В " Инвестбанк " имаме вяра, че геният би трябвало да бъде подкрепян и поощряван, с цел да може да се осъществя в цялостния си капацитет. По- хубаво от това не може да има ", сподели по време на откриването Мая Станчева, член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на " Инвестбанк " АД.
 Снимка 626092
Мая Станчева, член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на " Инвестбанк " АД

Конкурсът за модерно българско изкуство MOST закупи огромна известност и се чака от художници и аудитория всяка година. Тази година той се организира в интервала от 3 май до 10 юни. Интересът за присъединяване в него беше извънредно мощен. Kандидатури на художници, искащи да се включат, продължаваха да идват даже и след края на оповестения период. Екипът на Галерията открои четирима финалисти, които се отличават с иноваторски решения, мощни биографии, модерно звучене и цвят. Вярвам, че арт феновете ще оценят позитивно избора ни на финалисти и ще се насладят на тяхното изкуство, добави Деница Гергова, артистичен шеф на Vivacom Art Hall Oborishte 5 по време на откриването на изложбата.

В интервала от 13 до 29 юли посетителите на галерията могат да видят творбите на тазгодишните финалисти - Константина Живова/INLY (финалист определен от " Инвестбанк " АД), Борислава Василева, Димитър Грънчаров/NOIЯ77, Катя Танева, Елена и Стефания/Tornado Twins.

Входът е свободен. Всички произведения на финалистите могат да бъдат закупени на място.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР