За втора поредна година Антикорупционният фонд (АКФ), ще връчи своите

...
За втора поредна година Антикорупционният фонд (АКФ), ще връчи своите
Коментари Харесай

АКФ събира номинации за второто издание на Червена линия: награди за журналистика срещу корупцията |

За втора поредна година Антикорупционният фонд (АКФ), ще връчи своите награди „ Червена линия: награди за публицистика против корупцията “ на 9 декември, Международния ден за битка с корупцията.

От през днешния ден до 5-ти декември 2021, за премията могат да бъдат номинирани или да се самономинират публицисти от печатни, електронни и онлайн медии, които през последната година са осветили случаи на корупция или са съдействали за одобряването на правилата на върховенството на правото в България.

„ И тази година търсим да разпознаваем следствията и материалите, които задълбочиха разбирането ни за корупцията в България, помогнаха за събуждането на гражданска сила и прокараха алена линия, оттатък която не можем да толерираме корупцията “ съобщи Бойко Станкушев, шеф на АКФ.

Номинациите могат да бъдат подавани за една или няколко от 3-те категории на състезанието:

1. Награда за журналистическо следствие, разкриващо корупция или спор на ползи – ще бъдат присъдени Голяма премия (1000 лв. и цялостна юридическа поддръжка за последващо следствие от екипа на АКФ) и Специална премия (800 лв. и цялостна юридическа поддръжка за последващо следствие от екипа на АКФ);

2. Награда за одобряване на правилата на върховенството на правото – 600 лева;

3. Награда за млад публицист до 35 години, работещ върху тематики, свързани с битката с корупцията и върховенството на правото – 500 лв..

Номинациите би трябвало да бъдат стимулирани с журналистически материали, оповестени в последната една година (от 05 декември 2020 до 04 декември 2021 година).
Формулярът за номиниране и цялостните условия за всяка от категориите на състезанието се могат да се изтеглят от тук:

Попълнените формуляри с номинации, както и подкрепящите ги материали, би трябвало да се изпратят на е-поща [email protected] до 5-ти декември 2021, 23:59 часа.

Жури от уважавани публицисти, правни специалисти и цивилен деятели ще оцени получените номинации. Журито ще отличи публицисти и журналистически материали, които разкриват истински обстоятелства за случаи на корупция или способстват за публичния спор и за образуването на публично мнение, утвърждаващо върховенството на правото.
Церемонията за оповестяване на носителите на премията „ Червена линия “ ще бъде на 9 декември 2021, Международния ден за битка с корупцията.

Конкурсът „ Червена линия “ за публицистика против корупцията се провежда с поддръжката на Фондация „ Америка за България “ и Посолството на Съединени американски щати в България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР