За втора година община Кърджали организира Коледен базар с дървените

...
За втора година община Кърджали организира Коледен базар с дървените
Коментари Харесай

Община Кърджали организира коледен базар

За втора година община Кърджали провежда Коледен базар с дървените коледни къщички, които ще способства за коледното и новогодишно въодушевление през декември.

Той ще продължи от началото на декември до 6-10 януари на 2023 година. Това сподели пред публицисти кметът доктор инж. Хасан Азис пред публицисти, който акцентира, че по този начин се възвръща една остаряла кърджалийска традиция, която старите кърджалийци помнят отпреди 30-40 години.

Коледният базар ще бъде на същото място както и през предходната година – на бул. България, пред общината. Там ще бъдат ситуирани 15 къщички, като предпочитано в тях ще бъдат поканени и ще могат да кандидатства локални производители на пчелни артикули, млечни артикули, лакомства. Част от коледните къщички ще бъдат предоставяни на учебни заведения и детски градини, с цел да могат да осъществят своите начинания свързани с коледа и Нова година.

„ Решихме тази година Коледния базар да бъде с благотворителна цел в помощ за Габи. Всички търговци и кърджалийци, които пожелаят ще имат опция да бъдат част от тази щедрост. С това Община Кърджали продължава да бъде част от самодейността за подкрепяне на наши деца, които се нуждаят от помощ ”, сподели кметът доктор инж. Хасан Азис.

По думите му през тази година светещата скулптура на Ангела на Кърджали, който се издига на площадчето настрана от театъра,  през тази година ще носи обръщение за мир. „ Ангела на Кърджали с вяра за мир. Това е късото ни обръщение, което не мисля, че би трябвало да се изяснява ”, сподели градоначалникът.

От думите му стана ясно, че общината готви още няколко изненади, като той издаде една от тях. Светещ арт надпис „ Кърджали ” ще бъде повдигнат на зелената повърхност пред общината. „ Идеята е взаимно с Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни с този надпис да отправим още едно обръщение, а то е „ Не на вандализма и експанзията ”. Явно през тази година всеки ъгъл и всяко място пред празничния декември ще носи своите послания ”, сподели още кметът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР