За всяка страна е добре външната ѝ политика да е

...
За всяка страна е добре външната ѝ политика да е
Коментари Харесай

Тафров: Напрежението на Балканите помага на играчи извън НАТО и ЕС

" За всяка страна е добре външната ѝ политика да е устойчива. Основните цели на българската външна политика бяха препотвърдени по време на договарянията. Недоволни сме от това, че чакаме другите да ни кажат какво да вършим, време е България да е индивид, да основава политики на световно ниво. Това е новото, върху което сложихме акцент. България би трябвало да е по-инициативна във външната си политика и по европейските въпроси ".

Това сподели пред БНР Стефан Тафров от " Демократична България ", който взе участие в договарянията за сформиране на коалиция в бранша за външна политика.

Според него би трябвало да използваме участието си в НАТО и в Европейски Съюз и да слагаме връзките си с огромните страни на кардинална основа.

" Важни са почитание на правилата на интернационалното право, на тези правила развиваме връзките си в това число и по отношение на Русия... Китай е значима страна. Спрямо нея е добре да се облегнем на еврочленството ни, в наш интерес е да се създаде общевропейски метод по отношение на Китай ", добави Тафров в предаването " 12+3 ".

По тематиката за районен съд Македония четирите партии в преговорния екип са изложили позициите си и са оставили редактирането им за най-после, " тъй като всяка дума е значима ".

" Искаме да надградим сегашната си позиция в посока активизиране на българската дипломация. Време е България да си върне самодейността за разширение на Европейски Съюз на Западните Балкани... Комисиите би трябвало да бъдат задействани и да се промени климатът в двустранните връзки... Тревожни са трендовете на отношението на България в районен съд Македония, настанява се неприязън. Затова от Демократична България споделяме, че връзки върху ненавист не могат да се градят. В целия ни район има отрицателни трендове - и в Босна и Херцеговина, и в Косово. Когато се прибави и напрежението сред България и районен съд Македония, това оказва помощ на играчи отвън НАТО и Европейски Съюз, " разяснява Тафров.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР