„За всеки разумен човек би било неприемливо да разбере, да

...
„За всеки разумен човек би било неприемливо да разбере, да
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Неприемливо е да чуеш в деня на гласуването имената, които се очаква да подкрепиш

„ За всеки рационален човек би било недопустимо да разбере, да чуе имената, които се чака да поддържа, в деня на гласуването или часове преди него. “ Това съобщи пред БНР Надежда Йорданова от „ Демократична България “.
Продължаваме да нямаме претенции за министерски места, посочи Йорданова и добави, че няма решение на парламентарната група на Демократична България по какъв начин ще продължат договарянията с Има Такъв Народ след напрежението през вчерашния ден.

Извън дневния ред на вчерашния парламентарен ден остана планът за решение, с което основният прокурор да бъде длъжен да внесе отчет по отношение на активността на Бюрото за отбрана на очевидци.

„ Не стигна парламентарното време “, разясни Надежда Йорданова в предаването „ Преди всички “.

„ Това по никакъв метод нито не обезкуражава, нито намираме в него обезпокоителен сигнал. Следващата парламентарна седмица следва, ние ще настояваме тази точка да е една от първите в идващите парламентарни дни. “

„ Главният прокурор, даже да се опита да удължи времето за правенето на този отчет, надали ще се получи. Не чакам повече от седмица да отнеме физическото изпращане на един отчет от постройката на Главна прокуратура до Народното събрание “, разяснява Йорданова.

„ Трябва да разберем аргументите, заради които Бюрото за отбрана не извършва главната си функционалност – да охранява и пази лица, които са застрашени в границите на наказателното произвеждане “, акцентира Надежда Йорданова.

Според нея е належащо да се подхващат дейности за смяна в статута на Бюрото, а Демократична България има законодателна подготвеност в тази посока.

„ Бюрото за отбрана би трябвало да се върне към своята същина – за застрашените лица в наказателното произвеждане, а защитата както на основния прокурор, по този начин и на други застрашени магистрати - дано това да бъде по реда, който се ползва за всеки един върховен чиновник в страната. “

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР