За временно изпълняващ длъжността директор на УСБАЛО до провеждането на

...
За временно изпълняващ длъжността директор на УСБАЛО до провеждането на
Коментари Харесай

За временен директор на Онкологията е назначен проф. Панайот Куртев

За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на УСБАЛО до провеждането на конкурс е назначен проф. Панайот Куртев.

По постъпили сигнали в Министертвото на опазването на здравето звеното " Вътрешен одит “ е направило инспекция в УСБАЛО ЕАД. Проверяващите са установили нарушавания на Закона за публичните поръчки, неприлагане на системата за двоен автограф в 4 от общо 11 тествани контракта.

Сред нарушаванията, установени от звеното " Вътрешен одит “, е, че изпълнителният шеф на лечебното заведение не е свикал общото заседание за избор на нов Научен съвет след приключване на избрания мандат. Установено е, че дейности са подхванати в края на месец януари т. година – близо 10 години след избора на предходния състав на Съвета, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

В интервала септември 2017 година – декември 2021 година не са провеждани състезания за заемане на академична служба " помощник “, " основен помощник “ и " доцент “.

Извършена през месец април т. година изключителна инспекция на ИАМН в лечебното заведение установи противоречие сред Правилника на болничното заведение и разрешението за реализиране на лечебна активност – в Правилника за устройството, активността и вътрешния ред на УСБАЛО не са регламентирани структурата и активността на Отделение по гръдна хирургия, Отделение по хирургия на гърда, Отделение по оперативна гинекология и Отделение по консервативна гинекология, което съставлява нарушаване на член 50, алинея 1 от ЗЛЗ.

Проверката откри, че в УСБАЛО е одобрен " Ценоразпис на медицинските услуги по избор на пациенти и в допълнение поискани услуги, свързани с оказването на здравна помощ, които се заплащат по цени, избрани от УСБАЛО ЕАД, при съблюдаване на условията на Наредбата “. С определянето на разнообразни цени за в допълнение поисканата услуга " избор на лекар/екип от медицински експерти “ според от типа на клиничната пътека и сложността и/или продължителността на операцията, интервенцията/дейността, която ще бъде осъществена на пациента, е осъществено нарушаване на член 31, алинея 2 от Наредбата за реализиране правото на достъп до здравна помощ. Съгласно Наредбата не е възможно определянето на разнообразни цени за избор на лекар/екип според от сложността и/или продължителността на съответната активност.

За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на лечебното заведение до провеждането на конкурс е назначен проф. Панайот Куртев.

Проф. Куртев е приключил Медицинската академия в София. Има добити специалности по хирургия и онкология. Той е и магистър по здравен мениджмънт. От 2008 година до 2014 година е шеф на Отделението по колопроктология към СБАЛО. В продължение на години е бил шеф на хирургичната клиника на лечебното заведение. В интервала 2010 година – 2018 година е изпълнявал длъжността зам.-директор по лечебната активност на СБАЛО. Проф. Куртев има голям брой научни изявления.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР