За управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол

...
За управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол
Коментари Харесай

8 месеца затвор за мъж, заловен да шофира пиян за втори път

За ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол за повторно 43-годишният С.С. ще търпи дейно наказване „ отнемане от независимост “ при общ режим за период от 8 месеца. Освен това той е санкциониран да заплати 300 лв. и ще е без право за ръководство на автомобил за период от две години.

Съдебният състав реши на С.С. да бъде отнето транспортното средство в интерес на страната, с което е нарушил закона. Още три месеца “лишаване от независимост ” се прибавят към наказването на С.С, по отношение на предходна присъда, която му е наложана за сходно нарушаване от 2022 година. Тя е била отсрочена с изпитателен период.

На 26 септември 2023 година е арестуван подсъдимият, откакто е предизвикал злополука с материални вреди. Той е избягал от местопроизшествието.

При инспекция от полицията е било открито, че С.С. е управлявал МПС, откакто е използвал алкохол. При тестване е било открито 2,47 промила в кръвта.

Окончателно е определението на Районен съд – Добрич. С него е утвърдено съглашението сред Районната прокуратура и 43-годишния мъж, съобщи “24 часа ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР