За участие в конференцията фирмите трябва да изпратят презентация и

...
За участие в конференцията фирмите трябва да изпратят презентация и
Коментари Харесай

Български компании могат да представят дейността си пред Европейската космическа агенция

За присъединяване в конференцията компаниите би трябвало да изпратят презентация и малко обобщение на работата си до 15 декември 2022 година,

Европейската галактическа организация (ЕКА) провежда конференция на тематика „ Нови благоприятни условия и страни в Европейския космос “ 2023, която ще се организира в Европейския център за галактически проучвания и технологии в Нордвик, Холандия на 23 и 24 май 2023 година

Целта е да се насърчи интернационалното съдействие и да се основат партньорства сред нови и опитни участници в европейския галактически бранш.

Български компании, които имат интерес за присъединяване в тръжните процедури на ЕКА за България, както и такива, които имат към този момент изпълнени планове, могат да показват своята активност на форума. За присъединяване в конференцията те би трябвало да изпратят презентация и малко обобщение на работата си до 15 декември 2022 година, като резултатите ще бъдат оповестени през януари 2023 година от Агенцията.

Събитието е отворено за всички страни, които членуват в ЕКА, и всички държави-членки на Европейския съюз (ЕС).

Допълнителна информация за конференцията можете да намерите на електронната страница на събитието https://atpi.eventsair.com/cmspreview/ncces-conference/

По време на конференцията ще се проведат полемики по разнообразни тематики с лектори от Агенцията, промишлеността и институционални сътрудници от цяла Европа.

Припомняме, че за интервала от подписването на първото съглашение на България с ЕКА за Европейска кооперираща страна през 2015 година до момента повече от 40 български галактически плана са получили над 7 млн. евро. Проведени са общо седем тръжни процедури, по които са постъпили 127 български планови оферти.

В края на ноември министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев взе участие в съвещанието на Съвета на министрите на Европейската галактическа организация. Там той акцентира, че съдействието на България с Европейската галактическа организация е донесло значими изгоди за развиването на бранша у нас. По думите му създаването на нови услуги и приложения ще насърчи присъединяване на дребни и междинни предприятия и стартъпи в галактически планове и приложения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР