За три години, до 2020 година, в България могат да

...
За три години, до 2020 година, в България могат да
Коментари Харесай

До 2020 година в България могат да влязат още 10 млрд. евро допълнително от европейските фондове

За три години, до 2020 година, в България могат да влязат още 10 милиарда евро в допълнение, единствено от европейските фондове, които се отпускат и ръководят непосредствено от Европейската комисия, без да се употребяват ръководещите органи у нас. Бизнесът обаче е доста едва осведомен за тези стратегии. Това стана ясно по време на Национален конгрес, проведен от Обединени Бизнес Клубове.

Българските предприятия изостават значително от достъпа до финансиране по европейските фондове, които се ръководят непосредствено от Брюксел. Като се прибави и към момента слабата цифровизация на част от компаниите, процесите по достъпа до информация и кандидатстването в допълнение се затрудняват, изключително в избрани райони. Там помощта на страната е наложителна, счита ръководителят на Обединени бизнес клубове Веселин Халачев :

Трябва да има повече осведомителни центрове, с цел да бъдат хората осведомени - какви са техните благоприятни условия за кандидатстване по европейски стратегии, изключително за тези от Брюксел, какви са опциите за достъп до различно финансиране.

Цифровите технологии са от значително значение за подобряването на конкурентноспособността, съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов :

Тук би трябвало да подчертая, че е належащо да влагаме в развиването на уменията и повишението на квалификацията на работната мощ за пълноценно потребление на опциите, които дават цифровите технологии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР