За третия прототип на родстъра Крым, който в момента продължава

...
За третия прототип на родстъра Крым, който в момента продължава
Коментари Харесай

Как работи ел.сгъваемият таван на руския родстър Крым

За третия първообраз на родстъра Крым, който сега продължава да е в развой на разработка, създателите на плана направиха електрически сгъваем таван. Ще напомним, че при първите два прототипа покривът можеше да бъде отстранен единствено ръчно. Сега в обществената мрежа VKontakte беше оповестено видео, в която се изяснява, че преди да се инсталира покривът на прототипа, е належащо да се извършат проби на самия механизъм, тъй че първо в работата е бил тестван модел в цялостен размер.

Оказа се, че новото ел. задвижване е задоволително мощно (максимум - 900 N), а централното му разположение отстрани нуждата от синхронизация и вероятни изкривявания. Системата е оборудвана с прекъсвачи за изключване на зареждането в крайните позиции. В автоматизиран режим покривът се сгъва за 20 секунди.

Също по този начин се оповестява, че декоративното покритие, което крие структурата от погледите на лидера и пасажерите, е структурно обвързвано с механизма за сгъване/разгъване, т.е. не изисква настрана задвижване.Покривът може да се сгъне и в ръчен режим, без потреблението на електрическо задвижване.

Ще напомним, че планът Крым съществува от 2013 година Той се създава от Проектното бюро за младежта на Московския държавен механически университет и Междууниверситетската студентска инженерно-технологична корпорация (MCITC) Идеята е да се сътвори състезателен автомобил, който да бъде пуснат в серийно произвеждане, а цената му да е 7 500 евро.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР