За трети пореден път националният отбор на САЩ спечели Лигата

...
За трети пореден път националният отбор на САЩ спечели Лигата
Коментари Харесай

САЩ спечели Лигата на нациите

За трети следващ път националният тим на Съединени американски щати завоюва Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ. Във финала, който се изигра в Тексас, американците се постановиха с 2:0 против Мексико с головете на Тейлър Адамс и Джовани Рейна.

Малко преди края на мача основният рефер Дрю Фишър трябваше да вземе крайни ограничения. Той спря играта, защото от трибуните се чуха дискриминационни викания против вратаря на Съединени американски щати Мат Търнър. Все отново дуелът се доигра.

В миналогодишното издание още веднъж в мача сред Съединени американски щати и Мексико имаше сходен проблем. Тогава реферът постави завършек на срещата четири минути преди приключването на постоянното време.

Националният тим на Панама загуби борбата за бронзовите оценки в Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ. Хосе Кордоба и неговите съотборници паднаха от Ямайка с 0:1. Защитникът на Левски започва като титуляр за своята татковина и изигра цялостни 90 минути.

Единственото попадение в мача беше дело на Декстър Лембикиза три минути преди края на първата част. Ямаецът овладя пред наказателното поле на Панама. Нито Кордоба, нито някой от сътрудниците му в защита съкратиха отдалеченост. Следователно Лембиказа нанесе удар, пращайки топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата.

През вторите 45 минути опитите на панамците да се върнат в мача се оказаха несполучливи. Така бронзовите оценки останаха за Кордоба и Панама.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР