За трети път след първоначалния арест Варненският апелативен съд сподели

...
За трети път след първоначалния арест Варненският апелативен съд сподели
Коментари Харесай

Не уважиха жалбата на Мюрсел, обвинен в убийството на бившата си приятелка


За трети път след първичния арест Варненският апелативен съд показа всички учредения на първата правосъдна инстанция, с които е било отказано изменение на мярката за процесуална насила. Събраните гласни доказателства и другите свидетелства обосновават съмнението, че Акиф е съпричастен за гибелта на младата жена. Братът на Мюрсел е бил очевидец на началото на насилствените дейности по отношение на дамата, които почнали в автомобила на Акиф и траяли отвън него. Извършени били няколко експертизи – химическа, 3-на съдебномедицинска експертиза, 5-на съдебномедицинска експертиза, биологична и ДНК експертизи.

На изказванието на отбраната, че липсва умисъл за закононарушението, както и това, че не бил обяснен механизмът на убийството, Варненският апелативен съд отговори, че това са въпроси, които се дискутират при гледане на делото всъщност.

За следващ път втората правосъдна инстанция регистрира високата социална заплаха на незаконното действие, както и на обвинения. Богатото правосъдно минало на Мюрсел, без значение от настъпилата реабилитация съдът цени като неприятни характеристични данни. По делото не са постъпили доказателства, които да разколебаят извода, че Акиф може да се укрие от наказателно гонене. Апелативният съд не споделя възраженията на отбраната, че органите на досъдебното произвеждане бездействат.

1 година след първичния арест задържането под стража на Мюрсел Акив, притеглен като обвинен за убийството на някогашната си другарка, е законосъобразно и основанията за продължаването на тази най-тежка мярка за процесуална насила не са отпаднали, смята апелативната инстанция.

Определението на Варненския апелативен съд не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР