Кметът на Варна Благомир Коцев честити Гергьовден и Денят на

...
Кметът на Варна Благомир Коцев честити Гергьовден и Денят на
Коментари Харесай

Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни

Кметът на Варна Благомир Коцев честити Гергьовден и Денят на Българската войска. Градоначалникът написа пост в своя Фейсбук профил, видя Varna24.bg .

Коцев поздрави всички именици. Той им пожела здраве и благоденствие. Кметът не пропусна да поздрави и всички военнослужещи. Коцев особено се обърна към българските матроси, адмирали и капитани. 

Цялото благопожелание:

Скъпи сънародници, драги именици,

Пожелавам ви здраве и благоденствие по случай държавния и църковен празник Гергьовден!

Гергьовден е измежду най-тачените празници в България и това не е инцидентно. Той е знак да успеха на положителното над злото, знак на идващото лято и щастливия живот, знак, че мъжеството и доблестта побеждават лукавството и подлостта.

Св. Георги – един самоуверен млад военослужещ - е бил подложен на неизмерими премеждия, с цел да се откаже от положителното и от Бога. Но неговата религия е била толкоз огромна, че е правила чудеса и даже възкресявала мъртви. Пожелавам на всички нас да имаме най-малко парченце от тази религия, тъй като живеем в сложни времена! Нека бъдем безапелационни като Св. Георги, когато отстояваме позициите си, дано сме непреклонни като него против грешките на хора, от които даже подвластен или на които сме подчинени, тъй като справедливостта и истината са смисъл на живота на свободните хора.

Приветствам българските матроси, капитани и адмирали, както и всички бойци, които пазят Родината, поисквам на земеделците и животновъдите, които са покровителствани от Св. Георги Победоносец, добра годишна продукция, и приветствам всички, които носят това почтено име! Честит празник!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР