За трети път от началото на сезона в MotoGP световният

...
За трети път от началото на сезона в MotoGP световният
Коментари Харесай

Куартараро: Пълен кошмар

За трети път от началото на сезона в MotoGP международният първенец Фабио Куартараро записва нула в своя актив. Това се случи, откакто той финишира едвам 17-ти във вчерашното съревнование за Гран При на Тайланд, което се организира на мократа писта „ Бурирам “.

Пилотът на Ямаха започва от четвъртата позиция на стартовата решетка, само че имаше трагична първа обиколка, в която потъна до 17-то място. В останалите 24 тура французинът по този начин и не съумя да влезе в темп, който да му помогне най-малко да влезе в зоната на точките.
 Оливейра още веднъж над всички на мокра писта, Баная стопи съществено задатъка на Куартараро Оливейра още веднъж над всички на мокра писта, Баная стопи съществено задатъка на Куартараро
По този метод неговият задатък на върха в генералното класиране бе стопен до единствено 2 точки, откакто Франческо Баная финишира втори в Гран При на Тайланд. До края на сезона остават три старта, като първият от тях ще бъде в Австралия в края на идната седмица. 
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Тайланд Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Тайланд
На „ Филип Айлънд “ упованията са моторът на Ямаха да има преимущество пред този на Дукати, което да разреши на Куартараро да резервира възможностите си за втора поредна купа. Ако обаче и там той бъде надвит от Баная, то вероятността италианецът да донесе първата купата на Дукати от триумфа на Кейси Стоунър през 2007 година ще стане доста огромна.

„ Какъв призрачен сън. За жал имах драматичен старт и не съумях да печеля точки. След доста мощен уикенд на сухото заваля тъкмо преди надпреварата. До в този момент през тази година бяхме бързи на мокро, само че по някаква причина имахме проблеми и чувството беше извънредно. Искам да благодаря на тайландските почитатели, ще се забележим идната година. Време е за малко отмора и тренировки преди Австралия “, написа французина в своя профил във Facebook повече от 24 часа след финала на надпреварата на „ Бурирам “.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР