За трета поредна година във Варна ще се проведе благотворителният

...
За трета поредна година във Варна ще се проведе благотворителният
Коментари Харесай

Семеен фестивал с кауза във Варна

За трета поредна година във Варна ще се организира благотворителният фамилен фестивал „ Усмихни се “, като средствата, събрани по време на събитието ще бъдат употребявани за запзването на лечебна група „ Усмивка “ за деца с комплекси потребности в Карин дом.

Това ще стане на 16-ти и 17-ти септември в красивата градина на Карин дом в Морската градина на Варна като подарък към децата за началото на образователната година и алегоричен завършек на безгрижната почивка. Темата тази година е  Приказна градина , а правилни на традицията уредниците ще преобразят зеления двор  в място за фамилни занимания с пикник зона, фермерси и занаятчийски пазар, детски ъгъл, кулинарно шоу и неизоброими детски работилници. Ще има татуровки с кана, шоу, йога класове, уроци по капоейра, шах и още доста други. Както и предходни години, Усмихни се ще предложи занимания за цялото семейство и през двата дни на фестивала, като по този начин гостите ще могат да се порадват на последните летни лъчи навън, изпробвайки разнообразни кулинарни, спортни, бирени или шопинг завършения.

Това, което е ново е, че за първа година фестивалът има своя тематика и ще покаже на децата  света на приказките , ще ги придвижи в тайната градина на тяхното въображение и ще им опише някои добре познати или към този момент позабравени истории за далечни царства.   За да останат тези фамилни мигове непокътнати като топъл спомен, ще бъдат обособени три фотографски къта на друга тема, където деца и родители ще могат да създадат своята фамилна фотография.

Не на последно място, всички тези занимания ще спомогнат за благородната идея на Карин дом. Събраните по време на фестивала средства (от подаяние за вход, присъединяване в лотария и закупени артикули, работилнички и др.) се употребяват за терапия на децата със специфични потребности в Карин дом.

Група „ Усмивка “, която носи името на фестивала е за деца с сложни и интензивни потребности от поддръжка, а група „ Малки+ “ е за най-малките деца с отзивчиви усложнения и аутистичен набор. Благодарение на всички посетители на фестивала, всички сътрудници и напъните на целия екип, ангажиран с организацията, децата със специфични потребности на Карин дом получават висококвалифицирана терапия.

И тази година задачата на фестивала е да започва новата образователна година с усмивка, като в това време се научим да бъдем по-толерантни към децата със специфични потребности и разбираме по-добре компликациите, пред които са изправени техните фамилии. Това е и посланието, което остави Джъстин Боланд – първият уредник и идеолог на фестивала, преди да напусне България и да остави организацията му в ръцете на екипа на Карин дом.

Повече информация за събитието и за това по какъв начин можете да се включите като сътрудник или доброволец , можете да намерите на .

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР