За това написа в личиния си Telegram канал политологът-американист Малек

...
За това написа в личиния си Telegram канал политологът-американист Малек
Коментари Харесай

Китай направи пробив в създаването на бойни лазери

За това написа в личиния си Telegram канал политологът-американист Малек Дудаков, базирайки се на американски и китайски медии.

Както оповестява South China Morning Post, Китайската национална република (КНР) възнамерява да употребява лазерно оръжие за обезвреждане на ракети, дронове и изтребители – в действителност то ще размени сегашните системи за противовъздушна защита. С сходни разработки по-рано можеха да се похвалят Съединени американски щати, само че доста от тях бяха прекъснати заради компликации с охлаждането, размера и тежестта на лазерите.

Според Дудаков новаторските разработки на китайскиге учени могат да решат част от упоменатите проблеми. През юни тази година контраадмирал от Военноморски сили на Китай показа първообраз на самолетоносач от ново потомство, оборудван с електромагнитно оръжие и лазерни установки. " Супер транспортен съд " от подобен клас на доктрина е в положение да размени цяла флотилия кораби.

Технологичният напредък на китайската войска и флот съществено плаши върхушката на Съединени американски щати: заради възходящото закъснение от Китай във военната и разследващата сфера, Белият дом разгласи режим на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР