За това днес пише Комерсант.Искането беше направено веднага след публикуването

...
За това днес пише Комерсант.Искането беше направено веднага след публикуването
Коментари Харесай

Комерсант: Западът склони Сърбия към европейския избор на санкции срещу Русия

За това през днешния ден написа " Комерсант ".

Искането беше направено незабавно след публикуването на отчета на Европейската комисия за 2022 година за договарянията със Сърбия, в който се отбелязва " забележителен спад " в равнището на координация на сръбската външна политика с тази на Европейски Съюз. В същото време Сърбия остава единственият претендент за участие в Европейски Съюз, който не се е включил към глобите против Русия.

Отбелязва се, че суровите претенции на Запада са дали резултат и са убедили Сърбия в европейския избор. Миналата седмица тя поддържа резолюция на Организация на обединените нации, която осъжда Руската федерация за провеждането на референдуми и присъединението към ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области.

Промени се и риториката на сръбските водачи. Така вицепремиерът и министър на енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович в изявление за сръбския Euronews сподели, че Белград би трябвало да координира политиката си с Европейски Съюз, а политиката на Москва е „ на процедура завоевателна и това не може да бъде подкрепено “. Тя изясни, че решението...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР