За тормоз от охранители на пристанището във Варна се оплакаха

...
За тормоз от охранители на пристанището във Варна се оплакаха
Коментари Харесай

Охранители пренебрегват нареждане на Борисов и пак гонят рибарите от пристана във Варна

За тормоз от охранители на пристанището във Варна се оплакаха локални фенове риболовци. Преди месец те получиха увещание персонално от премиера Бойко Борисов, че няма да бъдат спирани да ловят риба на кея, само че не престават да имат проблеми, оповестява bTV. Това е единственото нещо, които желаят феновете риболовци от Варна. Да могат на мира да ловят риба на кея в морската ни столица. След като 6 години бяха лишени от това наслаждение поради възбрана, на 15 август персонално министър председателят Бойко Борисов подреди риболовците да не бъдат гонени и те се завърнаха на кея.

Но проблемите им не стопират, макар разрешението от най-голям сан. „ Първо беше 24 часа да ловим тука. След това стана до 12 часа вечерта, а в понеделник споделиха, че до 10 часа. Тука пристигнаха да ни кажат. Ама няма никаква заповед”, споделя Стефан Петров, един от риболовците.

Колегите ми описаха, че преди два дни охранители са се пробвали да ги изгонят. „ Дойде защитата, подвигна тука един панаир. Заминавайте, затварят портала”, сподели Красимир Николов. Според защитата те имали устно разпореждане и щели да ги затворят и да не ги пуснат да излязат от пристана.

Така се и случва, когато десетината риболовци вземат решение да си тръгнат. „ Те споделиха: „ Няма да ви отворим”. Е по какъв начин няма да ни отворите, нали би трябвало да си отиваме. Каква е работата, че не могат да ни отворят. Аз разбирам, откакто има възбрана да не можем да влезем. А да излезем каква възбрана ще има”, описа Стефан Петров.

В последна сметка риболовците са пуснати да си тръгнат след намесата на полиция, която самите те са извикали. От пристанището изрично отхвърлиха да има някаква възбрана или часово ограничаване за риболовците.

„ Зоната в региона на първо и второ кейови места на Пристанище Варна е отворена. Тя е непрекъснато отворена, когато там има гости. Във връзка със сигурността, опазването на публичния ред, както и зачестилите случаи на недобронамерено държание от страна на някои жители, след овакантяване на всички гости от зоната, тя бива затваряна”, разясни Александър Тодоров от Връзки с обществеността на пристанище Варна.

За случая е назначена вътрешна инспекция в охранителната компания./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР