За тези, които не се интересуват от футбол, днес ще

...
За тези, които не се интересуват от футбол, днес ще
Коментари Харесай

Васил Терзиев с предложения как един футболен мач да не блокира центъра на София

За тези, които не се интересуват от футбол, през днешния ден ще има “изненада ”. Центърът на София ще е блокиран поради мача сред “Левски ” и “Айнтрахт ”.

Това написа на персоналната си страница във Facebook претендентът за кмет на София от " - " и " ". Ето какво още показа той: 

" Първо - желая да пожелая триумф на “сините ”. Всеки подобен мач е тласък за стопанската система на града и колкото повече такива мачове - толкоз по-добре. За футболното събитие довечера у нас са пристигнали няколко хиляди немски почитатели.

България има потребност от спортни герои. И защото футболът е най-популярната игра, той може да въодушевява нашите деца. Струва ми се, че към този момент много дълго чакаме своите футболни герои.

В същото време аз не зная различен град в света, който да е по този начин блокиран поради футболен мач. Полиция и жандармерия, затворени улици, безпорядък и комплициране - и то в пиковите часове на придвижване.

И не е единствено блокадата. Полицията вкарва непоколебим пропускателен режим, който води до анулация на концерти към стадиона. Това е и самопризнание, че макар съществуването на полиция и жандармерия, сигурността на доста хора не може да бъде обезпечена. 

Зрителите на стадиона също са пострадали. Ако не дойдат с коли, които няма къде да паркират, те би трябвало да употребяват градския превоз. Но лятното му разписание значи, че метрото е единствената опция за доста от почитателите да се приберат. Зрителите на стадиона имат най-малък прозорец, в който да се приберат. Което, от една страна, сигурно понижава страстта от преживяването, а, от друга, е причина за проблеми.

Знам, че фирмите за градски превоз и железниците в европейските градове постоянно пускат изключителни транспортни средства за мачове или концерти.

Решенията:

- по-добра работа на дирекция “Сигурност ” към Следствен отдел към окръжна прокуратура за съгласуване на публичния превоз по този начин, че той да поеме потока от хора, без да се стига до затварянето на улици и блокиране на огромни участъци;

- промени на разписанието на всички типове превоз - повече и по-често движещи се трамваи, рейсове и мотриси на метрото до и от стадиона, а в случай че се постанова - разкриване на краткотрайни линии за задачите на събитието;

- по-добра съгласуваност на стадиона с другите типове градски превоз и възстановяване на пешеходната инфраструктура към тях;

- отделяне на обезопасени почитател зони и предложени коридори за напредване до стадиона;

- засилено видеонаблюдение и увеличение броя чиновници на реда, както и действително използване на плануваните в закона наказания за нарушение на публичния ред и хулигански прояви ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР