За тази сделка в медиите се знае около месец. Касае

...
За тази сделка в медиите се знае около месец. Касае
Коментари Харесай

Бивш шеф на Кинтекс обвини Нинова в натиск към ВМЗ-Сопот

" За тази договорка в медиите се знае към месец. Касае се за българско сдружение, което е закупило остарели муниции от Беларус през 2015 година Планирано е тази стока да стигне до Украйна през Румъния ", това съобщи някогашният началник на " Кинтекс " Александър Михайлов пред Сашо Диков.

" Има два казуса. Единият е, че в комисията по експортен надзор са подадени подправени документи, единодушие тази стока да се реекспортира към Румъния, тъй като в Беларус са наясно къде ще стигнат боеприпасите, а в случай, че знаем кой поддържат те, сигурно няма да желаят тези детайли да стигнат Киев ", продължи той.

" След това в Румъния са видели, че това е остаряла стока, неремонтирана, която не дава отговор на стандартите и са отказали нейното приемане. Последвал е напън от Министерството на стопанската система към ВМЗ и това е едно от изказванията, че е предизвикало уволненията в борда ", съобщи Михайлов.

" Директно за Украйна оръжие не се доставя и не може да се доставя, само че има знак на тъждество сред доставки за Украйна и доставки за Полша ", безапелационен беше някогашният началник на " Кинтекс ".

Той съобщи, че е песимистичен към новото управление на оръжейния комплекс.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР