За такова обаждане разказва пред ВВС Махмуд Шахин, зъболекар с

...
За такова обаждане разказва пред ВВС Махмуд Шахин, зъболекар с
Коментари Харесай

Израелското разузнаване с нова стратегия се опитва да предотврати цивилни жертви в Газа

За такова позвъняване споделя пред Военновъздушни сили Махмуд Шахин, ортодонт с 15-годишна процедура в жилищния регион Ал Захра в Северна Газа. По думите му, на телефона му позвънили „ от израелското разузнаване ” и предизвестили зъболекаря в границите на два часа да изтегля съседите си от три многоетажни жилищни блока.

След като се уверил, че позвъняването не е подправено, 40-годишният Шахин се опитал да удължи времето до бомбардировката. Гасът дал отговор, че офанзивата ще стартира, щом той позволи. Зъболекарят декларирал, че не желае да позволява опустошения и попитал за какво ще бъде нападнат жилищен регион. Отговорили му: „ Вие не виждате това, което виждаме ние. Просто трабва да избягате. Не желаеме да убиваме никого ”.

Обаждането насочвало Шахин в продължение на един час по какъв начин да работи. Зъболекарят признава, че е бил шокиран от задачата и отговорността, само че и от напътствията, които гласът давал с най-големи детайлности, цитирайки улици, паркове и публични здания като локалния университет, където евакуираните да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР