За строителството на общ затвор в село Самораново, Дупница, вече

...
За строителството на общ затвор в село Самораново, Дупница, вече
Коментари Харесай

 Строителството на затвора в Самораново се бави! Само 1 фирма иска да го строи 


За строителството на общ затвор в село Самораново, Дупница, към този момент има закъснение на реализирането на плана, просто тъй като там при оповестена социална поръчка за строителството, се е явил единствено един участник. Това сподели заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев по време на конференция във връзка установените нарушавания, свързани с публичните поръчки в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, представен от БГНЕС.

Дечев дефинира това като обезпокоително. „ Ние бихме желали да има повече участници в публичните поръчки, които се провеждат от дирекцията на нашето министерство, тъй като сме уверени, че когато има повече участници, това води до конкуренция, която снижава цената и покачва качеството “, съобщи Дечев.

По думите му този затвор е доста нужен на нашата страна и на министерството, защото той ще докара до едно по-равномерно натоварване на надзирателите, които са на работа в ГДИН и надлежно до по-качествено обслужване и осъществяване на техните отговорности.

Предвижда се създаване на нов затвор в с. Самораново

Дечев изясни, че в пандизите, в които е ходил, с цел да ревизира какъв е редът там, един кг кашкавал коства 23 лв., а един литър олио коства над 5 лв.. „ Отделно подобен вид дейности основават една доста нездравословна среда и извънредно доста ускоряват скептицизма в евентуалните участници в публичните поръчки “, счита той. По думите му компании, които биха могли да свършат качествено и в период работа по една социална поръчка, знаейки, че в продължение на години е имало подобен вид незаконосъобразни практики при осъществяване на публични поръчки, просто не желаят да вземат участие в състезанието. Според него те не виждат смисъл да вземат участие, тъй като смятат, че разпоредбите на играта не са почтени.
Искаме да използваме наличието на публицистите, с цел да заявим на българското общество, че ще бъдем безкомпромисни за в бъдеще и че няма да толерираме подобен вид активност, който е разказан в отчета на АДФИ за нарушавания на закона и разходване на милиони левове от държавния бюджет, акцентира заместник-министърът на правораздаването.
Той съобщи, че правосъдното министерство ще сезира прокуратурата и ще изиска, в случай че се постанова, тя да извърши инспекция и в случай че смята, че са налице задоволително данни за осъществени закононарушения, да образува досъдебно произвеждане и да потърси отговорност на длъжностните лица, които са направили незаконосъобразни дейности по Закона за публичните поръчки.

„ На последващо място, там, където няма данни за сбъднат състав на закононарушения, само че има явни неизпълнения на служебните отговорности във връзка със нарушаване на Закона за публичните поръчки и някакви други правила, ние ще желаяме от ръководители на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ да образува дисциплинарно произвеждане и да ангажира дисциплинарна отговорност на отговорните длъжностни лица “, акцентира Дечев.

Той добави, че Министерството на правораздаването ще изиска „ възобновяване на всички разноски за действия, по които те са били безпричинно изплатени за работа, която в действителност не е била свършена “.

Откриха метамфетамин у пандизчия в Самораново

Заместник-министърът на правораздаването заяви, че конференцията не е направена по-рано, защото отчетът на АДФИ им е бил възложен, влезнал в действие, на 3 юни. „ Днес сме към този момент 14 юни, т. е. мисля, че ние реагираме относително бързо, въпреки всичко той е 300 страници, належащо е време да се прочете, да се проучва. И както виждате, се опитваме да реагираме оптимално бързо на тази тревожна групировка вътре в него “, сподели още той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР