За страничния наблюдател случващото се в Близкия изток прилича на

...
За страничния наблюдател случващото се в Близкия изток прилича на
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Въпросът е дали след терористичната операция на Хамас ще има втора буря, свързана със сухоземна операция на Израел в Ивицата Газа

За страничния наблюдаващ протичащото се в Близкия изток наподобява на мъртвило сред две стихии. Но това не е мъртвило, а война. И въпросът е дали след терористичната интервенция на " Хамас " ще има втора стихия, обвързвана със сухоземна интервенция на Израел в Ивицата Газа. Ако има такава интервенция, значи внезапна ескалация на спора. Това сподели някогашният зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 612
По думите му това значи включване на спора на палестинците в Западния бряг, които са отвън него, както и дейности на " Хизбула " от Ливан. Ще значи консолидация на всички арабски, само че и ислямски страни към палестинската идея и ново разделяне по линията Запада - ние и Съединени американски щати, и Глобалният юг, сподели още Кючуков. 

Той добави, че това ще докара до огромен районен спор с световно отражение. 

Според него това ще носи доста съществени опасности за обществата в Западна Европа и Съединени американски щати от позиция на терористични дейности. " Европейски Съюз постоянно е бил мощен с интернационалните връзки, точно тъй като пази мира и с така наречен мека мощ. Но сега, в който Европейски Съюз се пробва да се трансформира във боен план и демонстрира твърда мощ, се оказва много неплатежоспособен ", сподели още Кючуков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР