За средата на юни Софийски градски съд (СГС) отложи гражданско

...
За средата на юни Софийски градски съд (СГС) отложи гражданско
Коментари Харесай

СГС отложи гражданско дело за царските конюшни


За средата на юни Софийски градски съд (СГС) отсрочи гражданско дело за царските конюшни, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На 16 септември 2016 година като министър на районното развиване и благоустройството, Лиляна Павлова разгласи, че е подадена искова молба към Софийски градски съд за оповестяване на покупко-продажбите за някогашните царски конюшни за оскъдна.

„ В резултат на предоставения от мен разбор на осъществената от регионалния шеф на София договорка за така наречен „ царски конюшни “ и като способен министър, ръководещ държавната благосъстоятелност, на 15 септември сезирах Софийски градски съд за оповестяване на незначителност на трите контракта за продажба на парцелите, които попадат в границите на терена ”, изясни Палова тогава. Тя добави още през 2016г., че претекстовете за желае са три, както и че исковата молба е против регионалния шеф и „ Евротранс билд “, тъй като смятат, че и двете страни не са спазили законовите условия.

БГНЕС напомня, че в Софийски градски съд има и наказателно дело, обвързвано с царските конюшни. По него подсъдими са двама - Веселин Пенев, някогашен регионален шеф на София и Юлия Димитрова-Цекова, лицензиран оценител. Пенев е предаден на съд за няколко закононарушения. Едното обвиняване е за подписана неизгодна договорка, така наречен царски конюшни. Щетата е над 10 млн. лева и е образувана от разликата сред продажната цена и действителната пазарна стойност на парцела. Другото обвиняване е за умишлена занемареност, вследствие на което също са настъпили нездравословни последствия и за регионалната администрация, и за българската страна. Т.нар. царски конюшни, 7 декара и половина на пъпа на София - на 100 метра от паметника на Васил Левски, са били продадени за сумата от 658 870 лева Тоест по 90 лева на квадратен метър.

На 22 март lex.bg заяви, че делото за продажбата на така наречен „ Царски конюшни “, по което обвиняем е някогашният регионален шеф на София Веселин Пенев, най-сетне може да стартира всъщност в Софийския градски съд (СГС). От уеб страницата оповестиха, че това ще стане, откакто определение на Софийски градски съд, с което за повторно в последната година делото беше прекъснато, е анулирано от Софийския апелативен съд (САС). Въззивната инстанция е безапелационна, че обвиняванията против Пенев и Юлия Димитрова-Цекова са ясни и не лимитират правото им на отбрана, както е приела арбитър Снежина Колева от Софийски градски съд. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР