За случая с откритите тела край землището на Клисура има

...
За случая с откритите тела край землището на Клисура има
Коментари Харесай

СДВР: Възможно е да има още погребани хора край Клисура, които е трябвало да бъдат кремирани

За случая с откритите тела край землището на Клисура има привлечено лице като обвинен за машинация, обявиха на взаимен брифинг от Софийска градска прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи.

Сигналът е подаден от жител, като неотложно са подхванати дейности. При огледа са открити в плитък гроб тленни остатъци на три лица, а под тях тленни остатъци на още четири лица. За тях няма данни за насилствена гибел. Установена е самоличността на едно от тези лица, сподели Десислава Петрова от прокуратурата.

Той е живеел в Банкя, умрял е през януари тази година. Разпитани са роднините му, които са заплатили на обвинения 1000 лева, с цел да бъдат кремирани неговите остатъци. Месец по-късно са получили урна, съдържаща прахуляк. Т.е. те не са имали информация, че техният татко не е бил кремиран.

Задържаното лице не се признава за отговорен - твърди, че е станала неточност, добави Петрова.

Случаят е казус и е взет под специфичен контрол на Апелативна прокуратура.

Задържаният се е занимавал с погребални услуги има предишна съдимост в предишното.

От Прокуратурата обявиха, че към този момент има позвънявания от хора, които са употребявали неговите услуги и съществуват терзания дали няма още хора, които вместо да са кремирани, са заровени. Комисар Стойно Цветков, шеф на отдел " Разследване " към Столична дирекция на вътрешните работи съобщи, че има информация, че хората са повече. С безапелационна численост той не се ангажира, защото това занапред ще се открива.

Районът на местопроизшествието се охранява и е отцепен. Прави се организация, с цел да продължи работата по случая.

Предполага се, че арестуваният е работил самичък, само че е наемал хора, които да копаят.

Вчера бяха открити седем тела на възрастни хора, заровени край село Клисура. От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че става дума за нерегламентирани погребения. По случая има арестуван - 51-годишен мъж. По първични данни той правил погребенията вместо кремацията. Пред проверяващите мъжът признал, че заровил към 60 натрупа.

По неофициална информация телата са на възрастни хора, които са били настанени в приюти и след гибелта си е трябвало да бъдат кремирани.

Христо Кръстев, прокурор в Софийска градска прокуратура заяви още, че СГП води следствие за похищение, на столичен предприемач, чийто бизнес е обвързван с търговия на криптовалута. За това закононарушение се планува наказване сред 3 и 10 години отнемане от независимост.

Вчера са осъществени разпити на очевидци. Разследването е докладвано от проверяващ служител на реда от 6 районно управление (на МВР) на дежурен прокурор в СГП. Поискано е позволение за трафични данни от страна на мобилните оператори по отношение на местонахождението на лицето. В момента се открива къде за последно е включен от клетката мобилният телефон на отвлечения. Установява се дали лицето в действителност е отвлечено. Има подаден сигнал от неговата сестра, която два дни не може да се свърже с него. Няма обаче безапелационни доказателства дали предприемачът е похитен.

Имало е лице, което е посетило дома в обедните часове на 23 май.

Повече обстоятелства и условия от прокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи по случая не дадоха.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР