За следващия сезон германският пилот във Формула 1 Мик Шумахер

...
За следващия сезон германският пилот във Формула 1 Мик Шумахер
Коментари Харесай

В Германия: Хюлкенберг сменя Шумахер в Хаас

За идващия сезон немският водач във Формула 1 Мик Шумахер ще бъде сменен в Хаас от сънародника си Нико Хюлкенберг, оповестява ежедневникът Bild, представен от Българска телеграфна агенция.

23-годишният Мик, наследник на седемкратния международен първенец Михаел Шумахер, имаше компликации този сезон и чака да разбере дали договорът му ще бъде удължен. От Хаас към този момент показаха, че решението ще пристигна сред Гран При на Бразилия, където Шумахер приключи 13-и, и финала на сезона в Абу Даби идващия уикенд.

Германският вестник не посочва източниците си на тази информация, а от Хаас отхвърлиха коментар по тематиката. Очаква се обаче Нико да бъде доказан като съотборник на Кемин Магнусен за следващата година в сряда.
 Щайнер се надява Хаас да разгласи втория си водач за следващата година в Абу Даби Щайнер се надява Хаас да разгласи втория си водач за следващата година в Абу Даби
35-годишният Хюлкенберг сега е авариен водач в Астън Мартин и взе участие в първите два старта за сезона на мястото на Себастиан Фетел. Той има общо 181 надпревари във Формула 1, като е карал за Уилямс, Форс Индия и Рено.
 Кевин Магнусен: Аз нямам проблем с Нико Хюлкенберг, доста го почитам Кевин Магнусен: Аз нямам проблем с Нико Хюлкенберг, доста го почитам
В края на втория си сезон в международния шампионат Мик изясни, че 2022 не е била неговата година във Формула 1 и мнозина изтълкуваха това като самопризнание, че ориста му в отбора на Джийн Хаас е към този момент решена.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР