За следващата зима на стадион Юнак в София ще бъде

...
За следващата зима на стадион Юнак в София ще бъде
Коментари Харесай

От следващата зима на стадион "Юнак" в София ще има ледена пързалка

За идната зима на стадион " Юнак " в София ще бъде инсталирана ледена пързалка, разгласи министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на парламентарния надзор.

По думите му оборудването е купено за 340 хиляди евро от Национална спортна база. В момента площадката се употребява за международното състезание по фигурно пързаляне за девойки и юноши в " Арена Армеец ".

Стадион " Юнак " от години е наобиколен с огради, безстопанствен и не се употребява. Представеният в средата на юли обстоен организационен проект за Борисовата градина планува възобновяване на стадиона.

Кралев сподели, че до идващия сезон би трябвало да е завършил ремонтът на Зимния замък в София. Модернизацията е на стойност 4 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Министърът още веднъж посочи, че оборудването не е ремонтирано главно от откриването си през 1983 година

Пред депутатите Кралев съобщи, че в интервала 2007-2017 година страната е отпуснала 29 861 316 лв. за подкрепяне на състезатели в зимните спортове. Парите са били разпределени сред шест федерации - по ски, биатлон, кънки, хокей на лед и шейни на улей и естествени трасета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР