За скандалната фотосесия на Рут Колева той каза: Много грозно!Със

...
За скандалната фотосесия на Рут Колева той каза: Много грозно!Със
Коментари Харесай

Минеков иска да знае кой е надраскал по вратата на Велислава Кръстева - не е назначил проверка, било вътрешна работа


За скандалната фотосесия на Рут Колева той сподели: Много грозно!

„ Със сигурност е нещо доста грозно, само че не съм осведомен “. Този сбит коментар във връзка абсурда с певицата Рут Колева, която се снима провокативно с транспарантно боди върху мемориала за Априлското въстание в Перущица, направи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков пред публицисти.  Фотосесията на певицата върху паметника-костница разбуни обществените мрежи. Жители на града са възмутени от фотосите и съгласно тях певицата е протегнала ръка на паметта на хилядите перущенци, починали за свободата на България. Кметът на Перущица Мария Вълканова подаде сигнал до прокуратурата.

Колева се извини за фотосите посредством профила си във „ Facebook “ като съобщи, че щяла да направи подаяние към общината, с цел да се почисти паметникът. 

Министър Минеков разяснява и абсурда в Народния спектакъл, при който вратата на пиара Велислава Кръстева бе надраскана с надписи „ Движение за права и свободи “ и „ Изчезвай “, а табелката с името ѝ - изтръгната.

Запитан дали е хубаво да има подобен надпис на врата в Народния спектакъл, министърът отговори: „ Не е хубаво това, сигурно. Първо желая да знам кой го е написал. “

Минеков изясни, че не е приказвал с шефа Васил Василев по случая. Не е назначил и инспекция, това било работа на шефа, били вътрешни работи.

„ Това етническо гонене ли е, когато имате политическо посланичество “, попита още Минеков.

„ Директорът е поискал по някакъв метод евентуално политическа поддръжка, защото трите значими лица са от 3 разнообразни групи. Там имаме ГЕРБ като основен секретар, имаме Демократична България – Захари (бел.ред. Захари Карабашлиев – писател), имаме Движение за права и свободи, той самият малко БКП/БСП. Може би това е комфортно, само че дали е потребно за театъра, не съм сигурен “, разяснява още министърът.

На въпрос дали подобен скандал е потребен за театъра, Минеков отговори по този начин: „ Ами гледайте – тогава и аз да направя по този начин министерството – да си взема едно Движение за права и свободи, едно Българска комунистическа партия, едно Демократична България и малко Политическа партия и нещата ще бъдат чудни. Няма да можете да ме мръднете от този пост още 63 години “.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР