За сигнали от клиенти за получени фалшиви имейли от името

...
За сигнали от клиенти за получени фалшиви имейли от името
Коментари Харесай

Хиляди имейл за грешка в сметките за ток заляха потребителите, внимавайте - измама са

За сигнали от клиенти за получени подправени имейли от името на компанията предизвестяват от " ЕНЕРГО-ПРО ". В тях се оповестява за неточност в начислените дължими суми във фактурите за електрическа енергия и приканват да се изиска възобновяване им.

„ В писмата са посочени недостоверни мейли и телефон за контакт. Също по този начин се желае шерването на персонална информация, като това е съпроводено със злотворен линк, заблуждаващ за възобновяване на сумите. Енергийната компания, обслужваща Североизточна България, се разграничава от тези недобросъвестни опити за ощетяване на потребителите”, декларират от там.

Клиентите е нужно да знаят, че при нужда от възобновяване на суми " ЕНЕРГО-ПРО " ги приспада при издаване на фактурата за последващо заплащане.

„ Възстановяване на пари в брой или по банков път става единствено след категорично подадено заявление в Центъра за обслужване на клиенти или посредством имейл с дипломиран електронен автограф. Компанията няма процедура да изисква по имейл удостоверение на данни за банкови сметки или други с тази цел”, изясняват още отна " ЕНЕРГО-ПРО ". Тази фишинг офанзива е ориентирана към консуматори на е-поща в цялата страна и не се лимитира единствено до клиентите на " ЕНЕРГО-ПРО ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР