За шести път в Европейския парламент в Брюксел се проведе

...
За шести път в Европейския парламент в Брюксел се проведе
Коментари Харесай

Деца - програмисти обучават евродепутати в Брюксел

За шести път в Европейския парламент в Брюксел се организира събитие, което сплоти млади програмисти от цяла Европа с евродепутати от всички страни членки на Европейския съюз. Младежите показаха плановете си и научиха евродепутатите по какъв начин да напишат първите си кодове. Тази година България беше показана от 7 деца и двама доброволци.

Това са Дари, Надежда и Петя. Момичетата са част от българската група, която показа плановете си в Брюксел.

Толкова бързо свършва и визитата на децата в Европарламента. За късото време обаче съумяват да се срещнат с евродепутати от всички страни-членки на Европейския съюз. И да им преподадат няколко урока.

Сабина Христова, доброволец в " Коудър Доджо ", България: Това, което е потребно, е че те имат късмет да показват своите умения, това, което са научили през образователната година в клубовете по програмиране.
А евродепутатите останали смаяни от игрите и плановете на децата.

Надежда, 11 година: Беше ужасно. Това в действителност е нов опит, който придобиваш.

Дари, 8 година: Не излизах пред всички, само че бях на мястото си и един човек пристигна при мен и му демонстрирах играта.

Петя, 11 година: Когато някой ти каже, направи ти комплимент за това, което към този момент си почнал да правиш, на теб ти харесва и е много хубаво другите да те хвалят.

И трите с усмивка споделят за плановете си. Показват тънкостите на програмирането освен на евродепутате, само че обменят опит и между тях. И дават обещание това посещаване да е единствено дребна стъпка към триумфите им в програмирането.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР