За шеста поредна вечер близките и приятелите се събират на

...
За шеста поредна вечер близките и приятелите се събират на
Коментари Харесай

Съученици на Явор и Ани: 5 години след завършването сбирката на класа ще е на гробищата

За шеста поредна вечер околните и приятелите се събират на мястото на случая с претенции за незабавни ограничения против войната на пътищата. Роднините на почернените фамилии на Явор и Ани провеждат и народен митинг с близки, другари и съученици на починалите.

На 8 май младежите бяха пометени от 18-годишния Адриан, който минава през столичния бул. „ Сливница “ със 100 км в час.

Ученици от 35-а гимназия, в която са учили Ани и Явор, казаха, че ще запомнят починалата като най-слънчевото момиче, което са познавали.

„ Тъжно е, че в този момент стават 5 години, откогато завършихме и сбирката на класа ни ще бъде на гробищата “, споделиха съучениците на Ани пред бтв. Те упорстват законите да се трансформират и да няма повече починали на пътя.
 
Преподавателка от гимназията на починалите съобщи, че институциите не трябва повече да позволяват да се стига до такива нещастия.

„ Искам да се обърна към институциите, тъй като в последно време сме очевидци по какъв начин се трансферира отговорността. Това не трябва да се позволява, не трябва да се упреква учебното заведение, че нямало часове по пътна сигурност.

Това не е правилно, господа, свършете си работата, предприемете нужните закони, предприемете нужните ограничения. Не забравяйте, че и вашите деца сядат на чиновете и вашите деца вървят по тротоарите и пресичат по пешеходните пътеки.

Помислете за децата ни, за бъдещето ни, господата - както ние българските учители мислим за нашите и вашите деца “, сподели Петя Кондузова, класен началник.

Поклонението за Явор и Ани събра стотици на Централните софийски гробища, а по-късно се организира националният митинг с искане за незабавни ограничения против войната по пътищата. Той ще стартира през постройката Народното събрание, по-късно шествието ще премине през Орлов мост и ще се спре придвижването за малко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР