За шеста поредна година във Велико Търново се открива фестивалът

...
За шеста поредна година във Велико Търново се открива фестивалът
Коментари Харесай

Започва фестивалът ``Сцена на вековете`` във Велико Търново |

За шеста поредна година във Велико Търново се открива фестивалът " Сцена на вековете ". 15 заглавия от света на операта, балета, симфоничната музика и мюзикъла ще зарадват феновете на оперното изкуство и ще показват най-хубавите заглавия от репертоара на оперните театри в цялата страна, оповестява БНР.

„ Тази година има от всичко, откриването е с балет на 3-ти юли – „ Спящата хубавица “ на Държавна опера Стара Загора. Програмата е доста богата. 15 впечатляващи заглавия – опера, балет оперета, симфонична музика и мюзикъл са включени в главната и съпътстваща стратегия на шести Летен сезон на българските оперни театри „ Сцена на вековете “ във Велико Търново.

„ Сцена на вековете – С взор към бъдещето “ е новата част в тазгодишното издание на фестивала. За първи път като изненада в програмата на 5 юли на огромната сцена в Двореца на Царевец ще излезе Балетна школа " Класика " при Народно читалище " Надежда - 1869 " - Велико Търново, със спектакъла „ Лешникотрошачката “. На 27 юли столичната вокална група ‘’Бон-Бон Мюзик “ ще показа „ Пепеляшка “. Другата изненада е майсторски клас, който ще организира международната оперна прима Красимира Стоянова, а заключителният концерт на младите дарования ще е на 23 август в МДТ „ Константин Кисимов. “ – споделя маестро Владимир Бошнаков, артистичен шеф на фестивала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР