За шеста поредна година ще се проведе програмата за растеж

...
За шеста поредна година ще се проведе програмата за растеж
Коментари Харесай

Отваря приемът за шестото издание на програмата за предприемачи с висок потенциал – Dare2Scale

За шеста поредна година ще се организира програмата за напредък на Endeavor – Dare2Scale (D2S). От през днешния ден, 8 април 2024 година, компании от цяла България и от всички сфери на стопанската система с оборот от най-малко 100,000 евро за миналата година и с до 150 чиновници могат да аплайват за място в програмата през особено основаната платформа. Крайният период за подаване на кандидатурите е 30 април 2024 година

Кандидатстването протича в два стадия – създателите следва да заявят своя интерес за присъединяване и да попълнят апликационната форма. При утвърждение те минават към втория стадий, в който екипът на Dare2Scale, ментори и бизнес водачи от мрежата на Endeavor ще интервюират претендентите и ще изберат финалните участници. При предпочитание за спомагателна консултация създателите могат да се запишат за опознавателна сесия с екипа на програмата. За миналите 5 години през програмата са минали над 50 от най-обещаващите компании в страната, а от 2023 година методологията ѝ сполучливо се ползва и в други офиси на Endeavor.

За да насърчи новото потомство бизнесмени, които имат валидиран бизнес модел и осъществени доходи, само че които не покриват напълно критерия за присъединяване, за първи път тази година ще бъде разкрита квота за млади бизнесмени. Те могат да вземат участие в програмата при облекчени условия. А за следващо издание Endeavor резервира място и за организации или компании, разрастващи своята активност в интерес на обществото.

Програмата се провежда от българския офис на показаната в над 40 пазара световна предприемаческа организация Endeavor. Българският офис отваря през 2015 година, а все още е подкрепил 130+ бизнесмени от 70+ компании в три стратегии – Endeavor Global Program, Regional Support Program и Dare2Scale.

Основен сътрудник на Dare2Scale от пилотното ѝ издание до момента е Пощенска банка. Програмата се рeализира и с поддръжката на Софтуер Груп, Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНСМП), Европейската банка за възобновяване и развиване (EBRD), Фондация „ Америка за България “, както и с финансов сътрудник SeedBlink.

Предходното пето издание се характеризира с най-вече ресурсни благоприятни условия за участниците досега – 9 групови уъркшопа, 4 нетуъркинг събития и над 130 дарени часа менторство от консултанти от PricewaterhouseCoopers (PwC) и бизнес водачи от мрежата на Endeavor. За поредна година редица стратегически партньорства бяха образувани сред участващите компании. Сред водещите лектори на уъркшопите бяха Калин Радев (изпълнителен шеф на Software Group), Светозар Георгиев (съосновател на Телерик Академия и инкубатора Campus X), Винс Гайдарджиев (основател на Alcatraz.ai), Петър Митев (основател на Chaos Group), Филип Попов (Директор ръководство „ Банкиране дребен бизнес “ в Пощенска банка) и други Подробна информация за програмата е налична тук.

Dare2Scale ще се организира в София и ще е с дълготрайност от четири месеца – от м. септември до м. декември 2024 година Основателите на фирмите ще имат опция да вземат участие в образования в основни области за развиването на всеки скалиращ бизнес. Темите ще бъдат подбрани по отношение на потребностите на фирмите, признати в кохортата, а към главните образования ще има и изборни такива. Всяка компания ще има достъп и до най-малко осем наставнически срещи. От една страна – с локалната менторска мрежа на Endeavor, чиито ментори ще подкрепят създателите със своята предприемаческа експертиза. От друга страна, със съдружници и шефове от PwC България, които за трета година ще работят самостоятелно с всички участници. Те ще могат да се включат в събития, по време на които ще се срещнат и обменят опит с основите фигури в предприемаческата екосистема. Програмата ще завърши с финалното събитие – Demo Day, по време на което фирмите ще презентират бизнесите си пред жури от одобрени бизнес водачи, медии, други създатели и вложители.

Момчил Василев, изпълнителен шеф на Endeavor България:

„ След потвърдения триумф на програмата за напредък Dare2Scale, който беше доказан от всички участници в края на петото издание, Endeavor още веднъж отваря порти за нова вълна бизнесмени с визия и подготвеност да подкрепят развиването на екосистемата. За поредна година приветстваме новаторски създатели, които имат капацитета да оставят своята диря и да разраснат активността си както в страната, по този начин и оттатък нея. Dare2Scale е построена върху философията за непрекъснати усъвършенствания и устрема да отговорим на потребностите на всяка съответна кохорта. Чрез обезпечаване на персонализирана поддръжка, менторство от потвърдени бизнесмени и професионални консултанти, както и мрежови събития, целящи да усилят връзките сред екосистемата, ние се стремим да предоставим на бизнесмените нужните принадлежности, с цел да израстват по-бързо и стабилно в днешната динамичната бизнес среда “.

Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Пощенска банка:

„ Да бъдем част от Dare2Scale за шеста поредна година е удовлетворяващо и, както във всяко от досегашните ни участия, доста изискващо. Мащабният ресурсен метод на предходното издание е повече от индикативен, а фактът, че за първи път тази година ще бъде разкрита квота за млади бизнесмени, които да вземат участие в програмата при облекчени условия, показва ясно желанието на уредниците да покрият цялостната палитра от разрастващи се компании. Със засилен интерес ще проследим това издание, което още веднъж въплъщава в себе си формулата на сполучливо взаимоотношение, съгласуваност и напредък в екосистемата на стопанската система “.

За Endeavor:

Endeavor е интернационална неправителствена организация с офиси в над 40 местоположения, подпомагаща бизнесмени с огромни хрумвания и бизнеси да се разраснат бързо в интернационален мащаб. Стартирала през 1997 година и показана на 6 континента, в мрежата на Endeavor влизат създатели, които имат капацитета да трансформират страните си и света – те могат да бъдат основен фактор за дълготраен стопански напредък, основаване на работни места и нововъведения. Endeavor дава на селектираните бизнесмени достъп до пазари, капитал и гений в мрежата си от над 4,000 ментори и вложители на международно равнище. В България Endeavor стартира своята активност през юли 2015 година Към момента българският офис е подкрепил 130+ бизнесмени от 70+ компании в три стратегии – Endeavor Global Program, Regional Support Program и Dare2Scale. Тези бизнесмени са основали над 2,300 работни места и са генерирали доходи от 200 млн. евро за миналата година. www.endeavor.bg

(платено съобщение)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР