За седмица Украйна загуби 14 самолета. Сред тях има изтребители,

...
За седмица Украйна загуби 14 самолета. Сред тях има изтребители,
Коментари Харесай

Украинската ударна авиация беше привлечена на смъртоносно разстояние

За седмица Украйна загуби 14 самолета. Сред тях има изтребители, щурмови самолети и хеликоптери. Според специалистите е допустимо да се изгубят толкоз доста транспортни средства за толкоз къс интервал от време единствено вследствие на сполучлива интервенция на съветското разузнаване, съчетана с способени дейности за Противовъздушна отбрана. Каква може да е същността на тази интервенция и по какъв начин е била осъществена?

През последните 24 часа съветските системи за Противовъздушна отбрана и водачи на изтребители са унищожили седем украински МиГ-29. А общо от началото на седмицата са унищожени 12 самолета, от които: 10 МиГ-29 и два щурмови Су-25, както и два хеликоптера Ми-8, следва от отчета на съветското Министерство на защитата

Системите за противовъздушна защита са прихванали и 35 боеприпаса от американски РСЗО ХИМАРС, пет оперативно-тактически ракети, две зенитни ракети С-200, преустроени за офанзиви по наземни цели и шест американски управляеми ракети. Освен това са изумени 314 украински безпилотни летателни апарата.

Да напомним, че руските изтребители МиГ-29 принадлежат към четвърто потомство и са предопределени за заличаване на всички типове въздушни цели с управляеми ракети и пукотевица от бордови оръдия при елементарни и неподходящи метеорологични условия в свободно пространство и против земята, в това число в условия на разстройства, както и за заличаване на наземни цели благодарение на неуправляемо оръжие във образни условия. Сега тези машини се смятат за гръбнака на украинската авиация.

През пролетта на тази година съветникът на командването на Военновъздушни сили на ВСУ Юрий Игнат даде данни за наличието на три бригади изтребители МиГ-29 в Киев. Освен това ВСУ имаха разполагаем две бригади Су-27. Украйна съумя да попълни броя на самолетите посредством прекачване на остарели руски изтребители от европейските страни, в това число от Полша и Словакия.

В същото време по-рано писахме по какъв начин Украйна се пробва да скрие базите си военната авиация от Русия. За тази цел ВСУ взеха решение да употребяват пътища като писти. Със същата цел в Украйна бяха възобновени изоставени летища от времето на Съветския съюз, които все по-често се нападат от съветските въоръжени сили.

Военният сътрудник Александър Коц означи, че благодарение на МиГ-29 Украйна може да употребява както прецизни муниции ДжейДАМ, по този начин и американските противорадарни ракети АГМ-88 ХАРМ. „ Какво се случи през днешния ден, че седем изтребителя бяха свалени едновременно? Ами, първо, това е индикатор за еволюцията на нашата Противовъздушна отбрана. Второ, най-вероятно, разузнаване. Изглежда, че врагът е получил добра засада. Отмъстиха за Брянск “, допуска Коц.

„ Възможно е ВСУ да са получили някаква дезинформация от нашето разузнаване и да са почнали да приготвят нахлуване, за което са преместили ударни самолети от главните си местонахождения към летища за „ отскок “, ситуирани на към 100 км от линията на бойно прикосновение ”, изясни Владимир Попов, заслужил боен авиатор на Русия, генерал-майор.

„ Нашите дронове по-рано са унищожавали украински самолети и хеликоптери на летища. Сега, явно, ВСУ подготвяха някаква огромна интервенция, тъй че започнаха да трансферират огромен брой транспортни средства по едно и също време. Нашата Противовъздушна отбрана и изтребители в множеството случаи работят както би трябвало, само че тук най-вероятно видяхме тяхната сработка с разузнаването, което примами самолетите на ВСУ на комфортно за нас разстояние “, изясни събеседникът.

„ По принцип летищата за отскок се употребяват по следния метод: самолетите се трансферират там и се маскират. В рамките на няколко часа командирите получават обновени данни за местоположението на задачите, неотложно изхвърчат, извършват задачата и се насочат към главните летища към този момент на към 300 км от фронта. Това е оперативността на потреблението да вземем за пример на щурмовата авиация “, сподели източникът.

„ Мисля, че в този случай ние свалихме множеството украински самолети на захода при политане. По това време водачът, като предписание, няма време или физически не може да отговори на офанзивата - да изстреля топлинни клопки, да включи електронна война и да организира противоракетни маневри. В такива моменти вероятността за поразяване на аероплан с една ракета е 0,85. Докато в други случаи – при сложно противопоставяне на нахлуване, вероятността за поразяване на самолета е почти 0,4 “, изясни Попов.

Експертът по Противовъздушна отбрана Юрий Кнутов назовава случилото се разследване от корекциите в работата на съветската Противовъздушна отбрана - силите са почнали да подхождат по-внимателно към въпроса за унищожаването на вражеските самолети и да работят по-активно в тази област. Друга причина се крие в активизирането на дейностите на ВСУ, защото Западът изисква дейно нахлуване от кабинета на Зеленски, а без поддръжка от въздуха това е невероятно.

„ Сега Украйна трансформира тактиката си и се стреми да нанесе повече въздушни удари на съветска територия, най-вече в Крим и в новите райони. А ударите могат да бъдат нанесени или от пускови установки вид ХИМАРС, или от самолети с ракети “Сторм Шадоу ”, “Скалп ” или АГМ-88 ХАРМ. Затова започнахме още по-активен лов за тези самолети. Те започнаха да изхвърчат за офанзиви по-често и ние започнахме да ги смъкваме повече “, означи събеседникът.

„ Освен това ВСУ ускориха въздушните офанзиви в Купянското и Ореховското направление. Техните щурмови самолети от време на време се пробват да нападат и ние ги смъкваме. Те не могат да приближат артилерията, ние я покриваме. Следователно те имат единствено тактиката да съсредоточат няколко самолета за удар в едно направление. И тогава те се разпръскват на разнообразни домашни летища. Но не и този път “, заключи специалистът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР