За седма поредна година в Пампорово се проведе голямото ски

...
За седма поредна година в Пампорово се проведе голямото ски
Коментари Харесай

Ски спускане с носии за 7-и път на Пампорово

За седма поредна година в Пампорово се организира огромното ски втурване с носии, което стана традиция на 3 март. За присъединяване в огромната самодейност пристигнаха освен хиляди сънародници от цялата страна, само че и туристи от чужбина, които сега са на отмора в локалните хотели, съобщи Lupa.bg.

„ Преди 7 години поставихме началото на една пъстра и сплотяваща традиция за честване на 3-ти март, която по саморасъл метод съчетава любовта ни към планината, поклонението ни към освободителното дело на нашите предшественици и хубостта на етнографското завещание на другите фолклорни области на България. Голямото ски втурване в национални носии е събитие, което създадохме дружно и дружно превърнахме в дълго чакан празник на единение, наслада и сплотяваща страст “, споделят уредниците отсдружение „ Голямото ски втурване със флагове и носии – 3 март “.

Най-малкият участник в спускането бе единствено на 9 месеца, а най-възрастният - на 70 години. Сред скиорите имаше и мусиканти с родопски гайди.

Извиха огромни хора, които показват силата на сплотената общественост.

Снимки: Lupa

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР