За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция

...
За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция
Коментари Харесай

„Остани жив! Пази живота!“

За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL провежда Ден без починали на пътя в границите на Дните на сигурност на пътя сред 16 и 22 септември.  

„ Остани жив! Пази живота! “ – това е мотото на Дните на сигурността на пътя за Република България за 2022 година, които ще се проведат под патронажа на заместник-министър ръководителя и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.  

Утре, 21 септември, е избран за Ден без починали на пътя , като задачата е да се реализира необятно публично оповестяване на концепцията за НУЛА починали при пътнотранспортни катастрофи най-малко за един ден.

По данни на КАТ-Пловдив за първото шестмесечие на годината броят на починалите в област Пловдив е 24, а 418 са ранените. Общият брой на тежките произшествия е 330. В съпоставяне с първото полугодие на предходната година, броят на починалите се е нараснал със 7, на ранените с 48. От ранените 418 души, 82-ма са със междинни и тежки телесни повреди.

За 2021 година данните на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че най-вече тежки катастрофи в страната с потърпевши хора са се случили в Пловдивска област –  731, следвана от областите София-град, Варна и Бургас.

„ Данните за пътно-транспортните катастрофи на територията на Пловдивска област са притеснителни. Статистиката от последната година демонстрира съществено повишаване броя на злополуките с тежко потърпевши и починали. Приветствам акцията, тъй като единствено с контролни  и наказателни ограничения, без присъединяване на цялото общество, няма по какъв начин да се оправим с неразумното държание на пътя, което за жал води до доста печални последици “, разяснява регионалният шеф.

Пътнотранспортният травматизъм в резултат на нарушавания от страна на водачите са не дребен дял от аргументите за зародило ПТП с съществуване на потърпевши.

От страна на Областна администрация – Пловдив и Областна комисия по сигурност на придвижването по пътищата на територията на област Пловдив, се поставят старания за възстановяване на пътнотранспортната конюнктура, само че смяната би трябвало да бъде у всеки един участник в нея, по тази причина още веднъж се обръщам към Вас, точно с мотото на акцията: „ Остани жив! Пази живота! “

Областна администрация – Пловдив се обръща към необятната общност с апел за приемливост и внимание на всички участници в придвижването. Важно е дружно да изградим отговорно отношение и дарба за различаване заплахите на пътя, като се стартира от най-малките участници в придвижването, а точно децата и се доближи до младите водачи на МПС и всички останали участници.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР