За съмнителен договор за ползването на 700 СИМ карти от

...
За съмнителен договор за ползването на 700 СИМ карти от
Коментари Харесай

Източван ли е общинският бюджет на Стражица с договори за СИМ карти?

За подозрителен контракт за използването на 700 СИМ карти от община Стражица в интервала 2012-2015 година сигнализира националният представител от Българска социалистическа партия Явор Божанков. По това време кмет е Детелина Борисова, която сега е зам.-областен шеф на Велико Търново. Ощетена ли е общината със закупуването на СИМ карти в мандата на Борисов, попита социалистът и изясни, че в предходни мандати СИМ карти са употребили не повече от 180 работещи в общината, а сметките за година са били сред 30 000 и 40 000 лв.. За въпросите 700 карти обаче сметките са възлизали на над 80 000 лв. годишно.
От Българска социалистическа партия към този момент са внесли сигнали в прокуратурата и в КПКОНПИ за имотното положение на Детелина Борисова, което се е нараснало доста, откакто тя заема кметския пост. Още преди към месец Божанков изнесе информация по тематиката. Към сигналите са приложени и данни за това, както и извадки от обществени регистри.
Публичните институции ще би трябвало да дадат отговор на въпросите за произхода на средствата, с които са закупувани въпросните парцели и движима благосъстоятелност. Наред с това се чакат отговори и дали има спор на ползи по отношение на осъществяването на публични поръчки, които компанията на брата на Детелина Борисова е изпълнявала.
Защо втора година няма придвижване по двата сигнала, подадени от новото управление на община Стражица?, пита още Явор Божанков. Той напомня случай за осъществяване на строително-монтажни работи по построяването на подпорна стена при градежа на пътя Мирово-ж.п.гара Асеново-Асеново. Няколко дни преди локалните избори през 2015 година е форсирано осъществяването на този обект за над 200 000 лв., а съгласно сигнал на настоящето общинско управление той е изпълнен без изискуемите строителни бумаги. Сигналът е подаден на 15 февруари 2016 година и досега няма резултат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР