За съжаление всеки се е сблъсквал с мравки у дома.

...
За съжаление всеки се е сблъсквал с мравки у дома.
Коментари Харесай

Не е за вярване как с този ТРИК мравките изчезват на секундата

За страдание всеки се е сблъсквал с мравки вкъщи. Тези инсекти са извънредно неприятни и типът им ни работи отблъскващо.

Понякога прогонването им може да се трансформира в предизвикателство за нас самите.

В множеството случаи мравките се движат в колана, запътили се към своята съответна цел. Това може да е излишък от храна, попаднал на пода или кофата за отпадък, явяваща се като същинска стръв за гадините.

Знаете ли обаче, че едно нормално парче тебешир би могло да постави завършек на проблемите ви?

Този способ работи извънредно просто. Ако сте видели от къде мравките си проправят път, с цел да влязат в дома ви, можете да вземете тебешира и с него да очертаете линия.

В случай, че към момента не успявате да откриете мястото, от където те влизат непоканени, наблюдавайте ги известно време. Няма смисъл да драскате с тебешир из целия дом. Това не е най-практичното решение.

Лесно ще откриете от къде влизат, тъй като се движат в колона и това не остава прикрито за наблюдаващите им.

Според някои повода мравките да се опасяват от тебешира се дължи главно на талка, който е част от състава му.

Бихте могли също да пробвате с малко талк, който да разпръснете на мястото, от където насекомите минават.

Други експерти са на мнение, че тебеширът отблъсква насекомите, защото те не понасят миризмата му. Дали в действителност е по този начин, няма по какъв начин да сме сигурни. По-важното е обаче, че малко парче креда работи като оръжие против тях.

По магазините се предлага и специфичен тебешир за мравки, само че имайте поради, че той не е безвреден за околната среда. Ако в дома си имате деца или домашни любимци, никога не рискувайте с него, а заложете на елементарна креда, предопределена за изобразяване върху черната дъска.



Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР