„За съжаление в протеста има елементи, които са командвани от

...
„За съжаление в протеста има елементи, които са командвани от
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Не сме се вкопчили като маймуни в палмата за управлението

„ За страдание в митинга има детайли, които са командвани от “Дубай”. Божков лъже и преекспонира, само че най-малко 1 000 индивида може да ръководи. Не сме се вкопчили като маймуни в палмата за ръководството, само че има легален ред за образуване на парламент”. Това съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова тв.

„ Поставихме остро въпроса за какво би трябвало да научаваме от медиите за трите поискани оставки на министри. Явно това решение е взето предната вечер и то преждевременно. Образно казано, ние върнахме часовника назад”, разяснява Симеонов.

„ Винаги груповият разсъдък е по-добър от самостоятелния. Обсъдихме въпроса и взехме решение, че не би трябвало да се бърза”, сподели още той.

„ Не би трябвало Борисов самичък да взима решения”, безапелационен бе Симеонов.

И добави: „ Няколко пъти съм правил забележка, че в края на краищата България не е царство и решенията би трябвало да се вземат по отношение на съдружните споразумения”.

Той съобщи, че оставките не са отпаднали. „ Отложихме решението за сряда. Ще седнем умерено и ще обсъдим, може да има и други оставки”, разяснява водачът на НФСБ.

„ Вчера си дадохме сметка, че в няколко случаи работата на държавното управление се обвързва с надали не слугинаж към Доган. В тази връзка през вчерашния ден взехме решение тотално да се промени схемата на студения резерв”, съобщи Валери Симеонов. „ Студеният запас в енергетиката са суми, които страната заплаща, с цел да може някоя енергийна мощ да поддържа своята подготвеност за включване при спешен случай”, разясни още той.

„ Има упреци, че Топлоелектрическа централа Варна на Ахмед Доган, получава пари от студения запас. През 2018 г.тя фактически получи леден запас, който преди този момент беше избран за “ТЕЦ Марица Изток”. Около 50-60 милиона за една година отидоха в Топлоелектрическа централа Варна. Това беше огромна неточност, не съумях да стигна до повода за това. Явно оттова са тръгнали съмненията”, разяснява водачът на НФСБ.

„ Студеният запас ще бъде понижен към 10 пъти. По този метод ще бъдат понижени сумите, които отиват и към Топлоелектрическа централа Варна”, съобщи Симеонов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР