„За съжаление, в близкото и по-далечно минало Русия е третирала

...
„За съжаление, в близкото и по-далечно минало Русия е третирала
Коментари Харесай

ПП: Няма да балансираме, където виждаме ясна агресия. Смешно е твърдението, че България не може без руски газ

„ За страдание, в близкото и по-далечно минало Русия е третирала България като „ пета колона “, означи той.

По думите му има доста политически и стопански кръгове у нас, които пазят съветските ползи.

„ Политическа партия ще бъде партия, която ще пази единствено българските ползи, като част от европейското семейство “, добави той и още един път повтори, че през юни ще бъде подготвена гръцката връзка.

„ Взимаме ясна позиция в спора във войната в Украйна и не се опитваме да балансираме, където виждаме ясна експанзия “, сподели още министър председателят.

Вицепремиерът и съпредседател на „ Продължаваме Промяната “ Асен Василев сподели, че прекъсването на подаването на газ е едностранен акт, с който е нарушен договорът сред „ Газпром “ и „ Булгаргаз “, които са си създали заплащането по контракт, само че газът е спрян, макар направеното заплащане.

„ Това значи, че имаме една неточна страна по този контракт. Това не ни учудва. Като държавно управление чакахме тези проблеми и започнахме подготовката още февруари “, сподели Василев, като подсети, че същият проблем сме имали и през 2009 година и през 2014 година

„ През така наречен гръцка връзка ще можем да доставяме 3 милиарда кубически метра газ на година плюс 2 милиарда, в случай че го разтеглим. От Гърция и Турция, без гръцката връзка, все още можем да доставяме общо към 20 милиарда кубически метра. 2 милиарда през Кулата и 17-18 милиарда през интерконеторите с Турция. Потреблението на България е сред 3 и 3.5 милиарда Да се твърди, че нямаме трасета, по които да доставим газ, е смешно. Да се разчита на построяването на гръцката връзка, е опрощение да не си създадем диверсификацията “, сподели Василев.

„ В момента няма понижено ползване към българските консуматори “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР