„... за съжаление това не е поредната илюзия на АСТОР...

...
„... за съжаление това не е поредната илюзия на АСТОР...
Коментари Харесай

България изгуби големия илюзионист Астор

„... за жалост това не е следващата заблуда на АСТОР... Сбогом, Астор! “, написа Марковски във Facebook.



Антраник Шаварш Арабаджиян, по-известен под артистичния си псевдоним Астор, е роден на 18 ноември 1943 година в град Шумен.

Първият му допир с фокусите идва от баба му, а на 12 години провежда в кварталния парк цирк, в който демонстрира нещата, които е научил.

На 18-годишна възраст самоукият илюзионист е навлязъл в тайните на тази специалност. Първата му публична работа е в пътуваща натрупа, в която свири на контрабас.

В София съумява да се запознае с тогавашните доайени на българското илюзионно изкуство като Мистер Сенко и Факира Мити.

Астор е единственият илюзионист в Европа, който е награден със „ Златният Оскар “ от Международното приятелство на маговете през 1981 година

Също по този начин е притежател на магичен спектакъл „ Астор “, където се намира и къщата на Мистер Сенко. В кариерата си е направил над 16 000 представления по целия свят.

През 2008 година получава премията „ Икар “ на Съюза на артистите в България в категорията „ Вариететно изкуство “, за атрактивност и автентичност на илюзионен номер „ Али Баба “.

„ Съвсем умерено мога да кажа, че в случай че приемем, че имам някакъв триумф, той се дължи на огромната ми обич към магията. То не е единствено умеенето, а трите точки - сърцето, мозъка и ръцете. Когато са в комбина - става ужасно “, споделя Астор през 2010 в биографичния филм „ Има магия “, излъчен по Българска национална телевизия.

Приятели и фенове на огромния маг си взимат последно довиждане в обществените мрежи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР