„За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите този протест

...
„За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите този протест
Коментари Харесай

Фандъкова: Протестът в София се превръща в протест срещу хората

„ За страдание с ескалацията на държанието на уредниците този митинг се трансформира от митинг против властта в митинг против хората. Очевидно политиците, които все по-убедително завладяват митинга имат други цели, които минават границите на свободни мирни митинги “. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка блокирането на основни улици в столицата, представена от БНР.

Остават блокирани три основни кръстовища в града – на „ Орлов мост “, пред Ректората на Софийския университет, както и пред Министерския съвет.

За два часа през вчерашния ден още веднъж беше блокирано кръстовището пред румънското посолство, само че след напрежение сред протестиращите и преминаващите с коли, блокадата беше вдигната към 23:30 ч. Този път полицията не се намеси.

„ През това кръстовище минават шест линии на градския превоз. Без придвижване по него не може да се обезпечи транспортен достъп на голяма част от жителите до домовете, до работните им места “, сподели кметът на София във връзка блокирането на това кръстовище.

Тя подсети, че през цялото време шествията в София не са оповестени и съгласувани със Столичната община.

„ Надявам се да не продължава в тази посока, с цел да може София да дава опция на хората да стачкуват свободно и спокойно и в това време на всички софиянци да се движат свободна в града “, сподели, още Фандъкова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР