“За съжаление, опитът, особено от последните дни, но не само,

...
“За съжаление, опитът, особено от последните дни, но не само,
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Реакцията при бедствия и катастрофи е изключително важна

“За страдание, опитът, изключително от последните дни, само че освен, ни демонстрира, че предварителната защита е извънредно значима във връзка с измененията в климата и другите бедствия, които се появяват. Но тъкмо толкоз значима е и реакцията при рецесии, бедствия, произшествия. ”Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред БГНЕС.

„ Искам да изкажа още веднъж своята съпричастност към сътрудниците ни в община Царево и близките общини по отношение на ужасяващите наводнения, които претърпяха хората там, и потребността от бърза реакция. Видяхме една добра съгласуваност сред локалната власт и службите, пожарната, полицията. Видяхме и присъединяване на доброволци. Тепърва ще има потребност от такова присъединяване “, акцентира столичният кмет.

Фандъкова означи, че това значи, че би трябвало да имаме подготвеност.

„ Трябва да има звена, би трябвало да има доброволци, би трябвало да има образование. Такава беше моята концепция още преди повече от 10 година, когато започнахме, дружно с господин Димитров, шефът на дирекцията, да сътворяваме последователно първо звено, а по-късно и дирекция за предварителна защита и реакция при рецесии “, сподели тя.

Столичният кмет добави, че дружно с оборудването, се разчита и на образованието и партньорствата.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР