За съжаление новоприетият закон за интимната връзка и насилието е

...
За съжаление новоприетият закон за интимната връзка и насилието е
Коментари Харесай

Примитивна хомофобия, която цели да ни изкара от ЕС

За страдание новоприетият закон за интимната връзка и насилието е противоконституционен. Той допуска, че или няма хомосексуални интимни връзки, или че те не заслужават същата степен на правна отбрана против принуждение като хетеросексуалните.

Това - и в двата случая - е дискриминация на база пол и полова ориентировка. Решенията на Конституционен съд за Истанбулската спогодба и пола не избавят ситуацията - те разрешават дискриминация на база полова еднаквост (интерсекс, хора, например), само че не и на база пол и полова ориентировка.

Ако България допусне дискриминация на база пол и полова ориентировка, то тя ще е в непосредствено нарушаване на главните контракти на Европейски Съюз, които са правно наложителни за нас. Ето, да вземем за пример, текста от Хартата на главните права на Европейски Съюз:

Член 21

Недискриминация

1. Забранена е всяка форма на дискриминация, учредена по-специално на пол, раса, цвят на
кожата, етнически или обществен генезис, генетични характерности, език, вяра или убеждения,
политически или други отзиви, принадлежност към национално малцинство, имотно положение,
рождение, увреждане, възраст или СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ.

Жалко е, че сякаш про-европейски партии се хващат на хорото на Българска социалистическа партия и Възраждане, които очевидно са решили посредством примитивна хомофобия да извадят България от Европейски Съюз.

Коментарът е от профила на Даниел Смилов във фейсбук. Заглавието е на редакцията


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР