За съжаление на многобройните му фенове в Австралия, Роджър Федерер

...
За съжаление на многобройните му фенове в Австралия, Роджър Федерер
Коментари Харесай

Роджър Федерер отказа поканата от Australian Open


За страдание на многочислените му почитатели в Австралия, Роджър Федерер е отказал отправената му покана да участва на тазгодишния Australian Open. Непосредствено след отдръпването му на Laver Cup австралийската тенис федерация насочи публична покана към Маестрото да участва на тазгодишното издание на „ мейджър “ шампионата в Мелбърн. Това обаче няма да се случи.

Според Sydney Morning Herald повода за решението на Федерер е че той желае да прекара още време със фамилията си и на този стадий на възнамерява далечни и продължителни пътувания. Това обаче не обезкуражава уредниците на Australian Open.

Президентът на Tennis Australia – Крейг Тайли, разкри, че поканата към швейцареца ще важи и за 2024, защото е планувана специфична гала, на която да бъдат празнувани 20 години от първата му купа в Мелбърн. През януари 2004 година Федерер завоюва своята втора купа от Големия шлем, побеждавайки Марат Сафин със 7-6(3), 6-4, 6-2.

Въпреки отхвърли на Маестрото, почитателите в Мелбърн ще имат опция да видят още един път друга от легендите на актуалния тенис – локалната фаворитка Ашли Барти. През март 2022 година австралийката изненадвщо постави завършек на кариерата си на едвам 25-годишна възраст, оттегляйки се като настояща шампионка на Australian Open и Уимбълдън. От Tennis Australia оповестяват, че тя ще вземе присъединяване в голям брой интензивности преди и по време на шампионата. От локалната телевизия Channel 9 разкриха, че са предложили на някогашната №1 да се причисли към коментаторския им екип за шампионата в Мелбърн, само че към момента не е ясно дали това ще се случи.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР