За съжаление живеем в интересни времена, каза в по повод

...
За съжаление живеем в интересни времена, каза в по повод
Коментари Харесай

Виолета Донева: Никога г-н Гешев не е правил никакво действие срещу г-н Пеевски

За страдание живеем в забавни времена, сподели в във връзка Виолета Янкулова-Донева от политическото управление на групировка ДЕН и учител по туризъм в Нов Български университет. Американското посолство ни предложи опция да решим един от най-големите си проблеми и за жалост още веднъж ние сме очевидци на това по какъв начин още веднъж страна, която е непозната за нашето общество се намесва във вътрешната ни политика за да реши гландиозния ни проблем, в който ние се намираме от 30 години насам. Истината е, че на тематика корупция ние се въртим в затворен кръг и не виждам по какъв начин ще излезем от него.
Защото закона „ Магнитски “ ще наложи наказания на тези лица и глобите ще трансфорат опцията тези хора да упражняват бизнес в извънредно сложна. Но какво ще помогне това на българското общество? То ще понесе най-голямата вреда, тъй като това деяние ще се отрази на имиджа на България. На международния ни имидж и на имиджа ни в Европейския съюз. От три дни България е във всички международни медии, Европейската комисия ще изпрати група за наблюдаване в България, която да откри равнищата на нашата корупция, следва ни отчет за върховенството на закона, който надали ще бъде толкоз приветлив. Аз не вярвам на основния прокурор и на господин Цацаров, че ще ни свършат домашната работа. Необходимо беше доста преди господин Гешев да стане основен прокурор да се ревизира Пеевски. Българските жители излизаха и стачкуваха против господин Пеевски доста пъти.
Никога господин Гешев не е правил никакво деяние против господин Пеевски, даже инспекция. Нещо, което в България си знаем доста от дълго време, стана тематика в международните вести и популярност Богу. Това е някаква вяра, че е допустимо нещо да се случи, само че с цел да се случи би трябвало доста институции да се нагърбят с отговорност, че ще се свърши до край, ще ревизират безусловно нсичко и ще образуват каузи. Единственият наказан за корупция политик в България се назовава Десислава Иванчева. Не знам каква е нейната виновност и мащаба на нейната корупция спрямо това, за което се приказва сега. Това е обир на нашите свободи, на нашата самодейност. Начина, по който ни се стопира самодейността в този момент е наложените наказания и влошения имидж. Начина, по който ни се спираше самодейността до в този момент е размерът на бизнеса на глобените лица, който беше подобен, че хората не можеха да изразят даже желание за бизнес на някои места, тъй като имаше вложения от тези хора на тези места и нямаше съответна конкурентна среда. И в региона на туризма това е най-видно.
 Виолета Янкулова: Хората към този момент ще се замислят дали ще почиват с още 500 души на едно място (ВИДЕО) Виолета Янкулова: Хората към този момент ще се замислят дали ще почиват с още 500 души на едно място (ВИДЕО)
Правителството предложи стопански ограничения, които имаха положително желание. Тези ограничения обаче не бяха доста детайлни, тъй като кабинетът желае...
Санкциите ще се отразят имиджово на стопанската система ни, тъй като непознатите вложители, при тези вести в международните медии, мигновено, даже и да са имали желание да вършат вложения в България ще се замислят дали в този момент е моментът за това. Второ, самите банки, които оперират капиталите на компаниите, ще би трябвало да оперират с този черен лист и да си отварят очите, тъй като в случай че някои от тези 64 компании и някое от тези лица се опита да извърши каквато и да е интервенция, нашите банки са в контракт, който ги задължава да работят по закона „ Магнитски “. Освен това тези лица не могат безпределно да живеят в Обединените арабски емирства, тъй като емирствата са подвластни от Съединени американски щати.
В отговор на въпроса кой съгласно нея е настоящият политик, платен от Валсил Божков, Виолета Донева сподели: „ Г-н Божков даде няколко изявленията, не знам къде е истината, има прокуратура, която би трябвало да каже. Но евентуално, откакто това се е случвало в последните 10, 15, 20 години, явно в последните 10 години ние знаем кой. Божков сега е обект на санция и съдът е този, който би трябвало да се произнесе. Истината е, че господин прокурора не направи нито една инспекция и по сигнали против господин Борисов, не направи нито една инспекция против господин Пеевски. Единственото, което направи, е една акция против Божков и смяташе, че обществото ще се задоволи с това. Аз персонално считам, че нашето общество, в това число и с помощта на американците, би трябвало да си отвори очите необятно. “
Още – във видеоматериала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР