За съжаление числата се увеличават с минути. Вчера официално 700

...
За съжаление числата се увеличават с минути. Вчера официално 700
Коментари Харесай

Зам.-посланик Наама Леви: 900 са жертвите на „Хамас“, 2700 са ранените, над 100 са отвлечени

„ За страдание числата се усилват с минути. Вчера публично 700 бяха убити, само че тази заран израелските медии оповестиха, че 900 са жертвите на „ Хамас “. 2700 са ранените и повече от 100 души се смятат за изчезнали или отвлечени от групировката “, сподели в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия дипломат Наама Леви, заместник-ръководител на посолството на Израел в България.

„ Тази война, която беше оповестена на Израел и неговия народ, засегна фамилии. Те седят у дома изтощени и тъжни, тъй като не знаят къде са децата им. Много хора са в ръцете на врага сега. Враг, който желае да ги убие “, сподели посланичката.

„ Не за първи път се случва израелски жители да бъдат държани в плен в линията Газа. Правителството е ангажирано всеки един от изчезналите да бъде върнат вкъщи. Израел се приготвя за една дълга военна интервенция в Газа “, разяснява още тя.

По думите й връщането на хората е една доста деликатна обстановка, по тази причина се разисква при закрити порти. В момента напъните са ориентирани към продължение на борбата. Терористите към момента са на израелска територия.

„ Ракетите, които са паднали в Израел събота сутринта, са 3500 “, установи тя.

Според нея „ Хамас “ не се интересува от тези, които стават жертви на нападенията.

„ Израелската войска е една от най-моралните армии на света. Много преди да стартира войната тя предупреждаваше популацията, направи го и този път. Бяха предизвестени всички, които не вземат участие, да се крият и да бягат, да изоставен линията Газа. Има доста палестинци, които желаят да живеят в мир, ние не водим война с тях “, безапелационна бе Наама Леви.

По думите й водачите на „ Хамас “ употребяват живеещите в линията Газа като човешки щит.

В събота напрежението сред Израел и Палестина ескалира. Палестинското придвижване „ Хамас “ изстреля стотици ракети по Израел и бяха нанесени вреди в редица израелски обитаеми места. Военният пълководец на палестинската формация „ Хамас “ Мохамед Дейф разгласи началото на „ военна интервенция “ против Израел.

Военният отговор на Израел не закъсня – стартира да нанася въздушни удари по цели на „ Хамас “ в линията Газа. „ Ние сме във война “, разгласи министър председателят Нетаняху, „ Война, в която ще победим “.

„ Нямаше никакви предизвестия, изключително от Египет. В последните дни циркулират доста подправени вести “, сподели Леви.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР