За събарянето трябва да бъде изработен проект, който да не

...
За събарянето трябва да бъде изработен проект, който да не
Коментари Харесай

Инвеститорът отказва да събори подпорната стена хотел на Алепу

За събарянето би трябвало да бъде направен план, който да не допусне в допълнение утежняване на местообитанието, споделят от Българска фондация " Биоразнообразие ". / 17:53 ч. 20  article picture alt description
Снимка: Нова ТВ

Инвеститорът на жилищния комплекс „ Антея резиденс " в местността - Алепу Стоян Василев, отхвърля да събори така наречен „ подпорна стена “ построена до плажа, тъй като това ще провокира екологична злополука, заяви БНР.
Още по тематиката Екология / 16 ное 2021 / 30 апр 2021 / 27 март 2021
Вчера Върховен административен съд дефинитивно реши, че издаденото от община Созопол позволение за обекта е нелегално.
След решението на Върховен административен съд Стоян Василев чака наставления за срутване на градежа от ДНСК и община Созопол.
„ Предполагам, че ще получа наставления да отстрани противозаконния, съгласно тях, градеж. Аз съм безапелационен, че ще окажа да направя това нещо, защото има заплаха да се засилва още веднъж свлачещето и да повлече пътя, да унищожи плажа и да повлече пречиствателната станция, която е наоколо. "
Инвеститорът на плана в местността Алепу ще бъде длъжен с изключение на да отстрани обекта и да възвърне нанесените вреди, изяснява Спас Узунов от Българската фондация „ Биоразнообразие “, представен от БНР.
„ Естествено, няма да влязат едни багери там, фадроми и булдозери и да бутат. Трябва да бъде направен план, който да не допусне в допълнение утежняване на местообитанието и да бъде изпълнен механически, тъй че да не се провокират никакви нарушавания. " добави експертът.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР